AN OCEAN OF VOID: “The Great Escape”

Τώρα που χειμώνιασε, σκάνε και οι πιο μελαγχολικές κυκλοφορίες…

Οι An Ocean of Void, είναι εν μέρει post-ηδες, με σαφείς αναφορές στους Pink Floyd και στους Cult of Luna, συνδυάζοντας την ψυχεδέλεια με τις brutal εξάρσεις, υπό ένα γκρίζο καταθλιπτικό μουσικό πέπλο.

Η παραγωγή όμως χωλαίνει σε σημεία, θυμίζοντας πρώιμους Anathema, το οποίο ναι μεν έχει τη “γλύκα” των “τότε” growl, αλλά εν έτει 2015 αυτή η δήθεν  school νοοτροπία πρέπει να σταματήσει.

Το “The Great Escape” μετράει αρκετές καλές στιγμές, αλλά δεν προτείνει κάτι νέο ηχητικά, επιμένοντας σε μανιέρες που εν τέλει κουράζουν. Συμπαθητικό μεν, αλλά προβλέψιμο και διόλου εξελίξιμο. Από πλευράς καταθλιπτικής ιδιότητας, τα πάει μια χαρά, οπότε κερδίζει πόντους. Εν κατακλείδι, όχι κακό, αλλά όχι και καλό… Θα περάσει και θα ακουμπήσει λίγους.

446

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.