REINFORCER: “Prince of the Tribes”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Scarlet
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Ιουνίου 2021

Νέο «αίμα» από τη Scarlet Records, οι Reinforcer προέρχονται από τη Γερμανία και το “Prince of the Tribes” είναι η πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια. Ενεργοί από το 2015, έχουν κυκλοφορήσει ένα EP το 2018, το “The Wanderer”, και ακολουθούν το κλασικό heavy/power «μονοπάτι».

Στο “Prince of the Tribes” θα βρεις πολλά στοιχεία από μπάντες όπως Accept, Iron Maiden, Judas Priest αλλά και Blind Guardian, Hammerfall και Manowar. Γενικά το στυλ της μπάντας μπορεί να μην είναι κάτι καινούριο αλλά είναι ενδιαφέρον, αρκετά επικό, με ωραίες μελωδίες και καλοφτιαγμένα ρεφραίν. Ο τραγουδιστής Logan Lexi μπορεί να μην έχει εντυπωσιακά φωνητικά προσόντα, αλλά η φωνή του είναι αρκετά ισχυρή, ταιριάζει απίστευτα με τη μουσική των Reinforcer και είναι κατάλληλος για να παρουσιάζει ιστορικές ή φανταστικές επικές ιστορίες. Πολύ καλοί και οι κιθαρίστες της μπάντας Niclas Stappert και Tobias Schwarzer, με αρκετά εύστοχα solo και με επικά ξεσηκωτικά riff. Επίσης το rhythm section των Marvin Fretter στο μπάσο και Lasse Schmiedel στα τύμπανα, είναι αρκετά δυνατό και προσθέτει ιδιαίτερα στη δυναμική της μπάντας.

Το “Prince of the Tribes” ξεκινάει εκπληκτικά με το καραεπικό ομότιτλο κομμάτι. Από την αρχή καταφέρνει να σε εισάγει στο πεδίο της μάχης και αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός της μάχης του Τευτοβούργιου Δρυμού μεταξύ Ρωμαίων και Γερμανικών φύλων. Επίσης τραγούδια που «σκίζουν» είναι το “Black Sails”, ένας συνδυασμός Running Wild και Manowar, το “αλά Hammerfall” “Coupe de Grrâce”, το “Shieldmaiden” με επιρροές από Blind Guardian, ενώ και τα υπόλοιπα του δίσκου είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Επιπρόσθετα, στα συν του album είναι επίσης η πολύ καλή παραγωγή, με τον ήχο να είναι κλάσεις καλύτερος από το “The Wanderer” του 2018 και το «πολεμικό» εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο Hendrick Noack.

Νομίζω ότι η Scarlet Records πέτυχε διάνα με αυτούς τους Γερμανούς, οι οποίοι παρουσιάζονται αρκετά σοβαροί σαν συγκρότημα και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο. Αν αγαπάς τις επικές ιστορίες και σου αρέσει ο κλασικός metal ήχος, το “Prince of the Tribes” είναι εδώ για εσένα.

Facebook: https://www.facebook.com/reinforcermetal/

470

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.