TRISTENGRAV: “ΙΙ – Nychavge” EP

“Ρε μαλάκα Μήτσο, δεν σου χω πει να κρατάς δεμένο τον Rozz Williams, πάλι ξέφυγε και πήγε και γκάστρωσε τον Randy Uchida του γείτονα! Τι θα τα κάνουμε τώρα τα μούλικα;”

“Έλα ρε, μην σκας, θα τα στείλουμε στους δικούς μου στην Πάτρα, πάντα έχουν χώρο για φρικιά.”

Και κάπως έτσι στην φαντασία μου δημιουργούνται οι Tristengrav, μαυρομέταλλοι κατά κύριο λόγο αλλά βυθισμένοι παράλληλα στο βούρκο που σχηματίζεται στο δέλτα των ποταμών gothic rock και hardcore punk. Ωμός ήχος, σκοτεινή αστική ατμόσφαιρα με ολίγον από batcave και κυρίως καταπληκτική δουλειά στις G.I.S.M. meets Darkthrone meets Christian Death κιθάρες που χαρακτηρίζουν το “ΙΙ – Nychavge”, δεύτερο σφηνάκι τους ένα χρόνο μετά το “I – Incendiarism of Nous”, το οποίο για κατ’ εμέ τους εκτοξεύει στον κύκλο με τις πιο ενδιαφέροντες και ξεχωριστές  παρουσίες στον σύγχρονο black metal χώρο.

Ελπίζω να εμφανίσουν σύντομα ολοκληρωμένη κυκλοφορία γιατί καλά τα 15 λεπτά του EP αλλά πόσο λιώσιμο στο repeat να αντέξουν κι αυτά, θέλουμε και το κυρίως πιάτο. Και για να μην ξεχνιόμαστε, σκατά στο NSBM αλλά και στους “επιτήδειους ουδέτερους”.

597

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.