Parthian Shot: “Promises”

ALBUM

Είδος : Progressive Metal
Δισκογραφική : Ανεξάρτητο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 28 Ιανουαρίου 2020

Οι Parthian Shot δεν είναι χθεσινοί. Είναι μία μπάντα που δραστηριοποιείται από το 2003. Το παρελθόν τους “μετράει” κάποια EPs και αυτό που είχε πέσει στα χέρια μου, στην support εμφάνισή τους (αν δεν με απατάει η μνήμη μου) στους Fates Warning, μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον για το επόμενο, το “πλήρες” βήμα.

Η αναμονή τελείωσε και το πρώτο full length με “μέγεθος” περίπου 70λεπτο, έρχεται να αποδείξει ότι αυτή άξιζε και να βροντοφωνάξει ότι οι Parthian Shot είναι εδώ, καλύτεροι από ποτέ. Το μιξαρισμένο από τον Δημήτρη Δημητριάδη στα Zero Gravity Studios και “τελειοποιημένο” από τον Ανέστη Πσαραδάκο (Athens Mastering) αποτέλεσμα, είναι εντυπωσιακό.

9 συνθέσεις με το συναίσθημα να ξεχειλίζει και την εξαμελή παρέα να αποδίδει εξαιρετικά. Απήλαυσα τη δουλειά στις κιθάρες, τα πλήκτρα στην ιδανική “δοσολογία” δίνουν επιπλέον σαγηνευτική υπόσταση στο τελικό αποτέλεσμα και ο Παναγιώτης “Πάρθος” Παπαγεωργίου να παρουσιάζει ένα εύρος από “harsh” μέχρι καθαρά φωνητικά, καταφέρνοντας να μεταδώσει το έντονο συναίσθημα που εμπεριέχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι ιδιαίτερα ελκυστικές και σπονδυλωτές, πολλές φορές, συνθέσεις.

Με σημεία που η “ωμή δύναμη” απελευθερώνεται και άλλα που η αισθητική και το συναίσθημα εκλύεται μέσω των progressive, “ξεδιπλούμενων φορμών”. Με μουσικές “ευρεσιτεχνίες” και αποφεύγοντας στεγανά και συγκεκριμένα καλούπια στην εξέλιξή του, ο δίσκος δημιουργεί ισχυρές προσδοκίες για τα επόμενα βήματα, studio ή live. Συμμετοχή σαν guest vocals δε, στο “For Me”, από τον Γιώργο Προκοπίου (Poem/Mother of Millions).

Συνοψίζοντας, εν τέλει οι “Promises” που μου είχαν δημιουργήσει τότε, σίγουρα δεν ήταν φρούδες. Με μία προσπάθεια που ήρθε κατευθείαν από την “Birthplace” του prog ήχου, δεν με άφησαν ούτε δευτερόλεπτο “Jaded” κατά το “ξεδίπλωμά” της. Κι αν το “Overcast” στο πολύ όμορφο εξώφυλλο του Γιάννη Μαρτζούκου δεν σε ανεβάζει ψυχολογικά, τα “μουσικά ηχοτοπία” του “εσωτερικού” του, “σφύζουν από λιακάδα”. Κι αν τύχει και ακούσετε ότι ο δίσκος σημαίνει “Nothing for a Friend”, μην κάνετε το λάθος και δεν διαπιστώσετε τί εστί οι ίδιοι….“For Me” ήταν ένα “ταρακούνημα” και ετοιμαστείτε να σας “σείσει” σαν ένα “Devil’ s Kiss”. Οι Parthian Shot δε χρειάζεται πλέον να “Pray” και είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει να νιώθουν “Guilty of a Dream”, όποιο και αν είναι αυτό για τη συνέχεια.

Στον γράφοντα χάρισαν πολλές ευχάριστες μουσικές στιγμές και ούτε στιγμή δεν ήρθε σαν ιδέα η επιλογή του skip παρά μόνο του συνεχούς repeat, διατηρώντας την προσοχή μου σε πολυάριθμες ακροάσεις. Μία πρώϊμη, αλλά σοβαρή υποψηφιότητα για τα προσωπικά, καλύτερα του έτους που ξεκίνησε.

Facebook: https://www.facebook.com/parthianshotband/

Bandcamp: https://parthianshot.bandcamp.com/releases

670

Avatar photo
About Σταύρος Βλάχος 53 Articles
Γαλουχήθηκε στα πρώτα “μουσικά βήματα”, όντας μαθητής Δημοτικού, μέσω του “Headbanger’ s Ball”, του (τότε) μουσικού καναλιού MTV. 30 χρόνια μετά τις τότε πρώτες του “πειρατικές κασσέτες”, μία εξαιρετικά ευχάριστη συγκυρία τον οδηγεί στο σαγηνευτικό “χώρο” ονόματι Rockway. Με το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” γνώμονα, με σεβασμό στη δημιουργία μουσικών στιγμών, θα αναζητά και ανακαλύπτει συνοδοιπόρος με τους αναγνώστες, ονειρικά, “μουσικά μέρη” και “ηχοτοπία”, που θα δίνουν ομορφότερη όψη στην καθημερινότητά μας, ώστε να γινόμαστε μέσω αυτής, ευτυχέστεροι και καλύτεροι άνθρωποι… Andiamo amici!