OCEANS OF SLUMBER: “Starlight and Ash”

ALBUM

Είδος: Southern Progressive Metal
Εταιρία: Century Media
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Ιουλίου 2022

Οι Τεξανοί progsters φτάνουν αισίως το πέμπτο τους album, όχι μικρό επίτευγμα, αν σκεφτεί κανείς πως το ντεμπούτο τους, “Aetherial” κυκλοφόρησε το 2013.

To σπουδαίο βέβαια είναι η αλματώδης εξέλιξη των Oceans of Slumber από δίσκο και δίσκο, αλλά και η σταδιακή απομεταλλοποίηση τους που φαίνεται να ολοκληρώνεται τώρα με το “Starlight and Ash”.

Φαίνεται πως η εκπληκτική φωνή της Cammie Gilbert σπρώχνει το συγκρότημα μπροστά, σε έναν δρόμο που περιλαμβάνει περισσότερους ακροατές, αλλά ταυτόχρονα και καλύτερη ποιότητα. Από όταν αντικατέστησε τον Ronnie Gates έως σήμερα οι OoS έχουν παρασυρθεί όλο και περισσότερο προς το καθαρό prog rock (έστω και λίγο βαρύτερο από όσο το γνώρισε ο κόσμος στα 70s) και πλέον με τις RNB/Soul δυνατότητες της Cammie, το ηχητικό σύνολο αγγίζει άγνωστα ως τώρα, για εκείνους επίπεδα.

Σε σχέση με το προηγούμενο ομώνυμο album (review), ο ήχος έχει απομακρυνθεί και άλλο από το doom και τα βαριά φωνητικά έχουν εξαφανιστεί πλήρως.

Η παραγωγή είναι τόσο σπουδαία που θα μπορούσε να φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο και η performance των μουσικών διαστημική. Συνεχίζεται επίσης το σερί παρουσίας μιας διασκευής και αυτή τη φορά είναι το “House of the Rising Sun” που θα λάβει φοβερή αντιμετώπιση και μοναδικό αποτέλεσμα.

Κάποιος είχε γράψει πως είναι οι “female fronted Opeth” και όχι άδικα, αν και η σύγκριση αυτή αφαιρεί κάτι από την αστείρευτη ικανότητα τους να φτιάχνουν τη δική τους μοναδική μουσική. Που δεν θα μοιάζει με κανέναν άλλον απόλυτα. Θυμίζει πολλά, αλλά δεν μοιάζει με κανέναν!

Για να μην μακρηγορώ οι Oceans of Slumber θεωρώ πως θα αναγκάσουν αρκετούς από εμάς να αφήσουμε χώρο στην τελική εικοσάδα της χρονιάς και πάλι, για να προσθέσουμε εκεί το ονομά τους όπως το 2018.

Official Site: https://oceansofslumber.com/
Facebook: https://www.facebook.com/oceansofslumber
Twitter: https://twitter.com/oceansofslumber
Instagram: https://www.instagram.com/oceansofslumber/
Bandcamp: https://oceansofslumber.bandcamp.com

693

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.