MOSCOW DEATH BRIGADE: “Bad Accent Anthems”

ALBUM

Είδος: Rap-core, Hardcore Hip Hop, Electro Punk
Δισκογραφική: Fire &Flames / Rebel Sound

Ένας από τους βασικότερους λόγους που καθυστέρησα την συγγραφή αυτής της δίσκο-παρουσίασης, πέρα από την έλλειψη χρόνου, ήταν ότι δεν σταμάτησα να χορεύω και να πορώνομαι από την μία και δεν ήθελα να την “ξεπετάξω” από την άλλη. Οι Moscow Death Brigade είναι μία μπάντα που, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν τους αναλογεί τίποτα λιγότερο από μανιφέστο για κριτική, τόσο και για μουσικούς αλλά κυρίως για στιχουργικούς λόγους, μιας και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κοινωνικό-πολιτικό κίνημα, σε βαθμό που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μία επερχόμενη διαδοχή των Rage Against The Machine, μία απάντηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στον “Ψυχρό Πόλεμο”. Με κοινά μέλη από τους Siberian Meat Grinder, οι οποίοι ξεκίνησαν σαν παράλληλο project τους αλλά εξελίχτηκαν ίσως σε μία από τις καλύτερες σύγχρονες crossover μπάντες, oι Μ.D.B. έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα ονόματα, όπως οι Feine Sahne Fischfilet, oι Los Fastidios αλλά και οι What We Feel, με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει και την βιντεοκλιπάρα “Here To Stay”. Και όντως τα “αλάνια” από την “μαμά Ρωσία” ήρθανε για να μείνουνε, μιας και το προηγούμενο άλμπουμ τους, το “Boltcutter”, διακρίθηκε top 5 στις πωλήσεις του Goretex το 2018.

Από την αρχή της αντιφασιστικής μουσικής τους πορείας με το “Hoods up”, ο Vlad Boltcutter, o Sk Mask G, o Ghettoblaster και η παρέα τους, φαινόταν ότι επιθυμούσαν να κάνουν πιο πρωτοποριακά πράματα και πιο δυναμικές δράσεις από το να παίξουν “σκληρό-πυρηνικό” hip hop ραπάροντας είτε στην μητρική τους γλώσσα είτε σε σπαστά Αγγλικά αλλά με ανατρεπτικό στίχο, δημιουργώντας έτσι “Bad Accent Anthems”. Ήδη με τα αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά singles “Papers Please” & “Brother And Sisterhood”, έδειξαν ότι το rapcore τους θα μπορούσε να ξεσηκώσει κύμα σε κερκίδα της St. Pauli για πλάκα. Η εξέλιξη όμως στο τελευταίο τους επίτευγμα εξέπληξε ανατρεπτικά, μιας και αυτό που θα περίμενε κάποιος μουσικά θα ήταν μία πιο σύγχρονη εκδοχή των Dog Eat Dog ή των Downset, κιθαριστικό hip hop με punk rock στοιχεία. ‘Η έστω περιμέναμε κάτι στο ύφος των ήδη προοδευτικών Swiss & Die Andern ή των Egotronic, πιστό στην Βερολινέζικη σχολή δηλαδή που αντιπροσωπεύουν, πέρα από την Ρωσική καταγωγή τους. Το κροκοδειλάκι της Lacoste με το full face και ο στρατός της Αnne Frank φόρεσε τα χρυσά του και τσαμπουκαλεύτηκε ανακατεύοντας τα ηλεκτρονικά στοιχεία της ’90s ηλεκτρονικής μουσικής, με heavy metal κιθάρες!

O δίσκος μπαίνει με το “Out of Basement”, του οποίου κυκλοφόρησαν και το πρώτο official video, βγαίνοντας από τα underground “υπόγεια” του καλοπαιγμένου rapcore στο οποίο μας είχαν καλομάθει. Συνεχίζει με τις κομματάρες “Feed The Crocodiles” και το ομώνυμο, τα οποία είναι η πρώτη μουσική ανατροπή που έρχεται με drum ‘n’ bass, electro punk και gabba techno σε “old school” παραγωγή, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα (τολμάω να πω) τους Prodigy. Αλλάζουν ύφος με το “Break The Mold” παίζοντας heavy metal hip hop και επιστρέφουν σε rave αλλά και dancehall μονοπάτια, με το 2ο οfficial video που ανέβασαν στο διαδίκτυο, του καταπληκτικού τραγουδιού “Sound Of Sirens”. Ακολουθεί το “Megaphone”, μία μίξη breakbeat rap με black metal λούπα (!) και το “Whack-a-Mole” με πιο thrash riff και trance λούπα. Επιστρέφουμε σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια με το “Shy Kidz 2020” και ξανά σε πιο metal ήχους με το 9ο κομμάτι του άλμπουμ, το “Throw Ya Canz 2020” αλλά και το ακόλουθο “Dirty White Sneakers”. Καλύτερος (γηπεδικός αλλά και πολιτικός) ύμνος για να κλείσει αυτό το μουσικό μανιφέστο από το “Never Walk alone” (ουδεμία σχέση έχει με το ομώνυμο των Cock Sparrer), οι Moscow Death Βrigade δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Για να δείξουν πόσο υπέρ της συλλογικής δράσης είναι, οι Μ.D.B. προτρέπουν να μην ξαναπερπατήσει κανένας μας και καμία μας μον@ του συμμετέχοντας έμπρακτα στην δημιουργία βιντεοκλίπ του προαναφερθέντος τραγουδιού στο Youtube.

FEED THE CROCODILES!!!

Facebook: https://www.facebook.com/moscowdeathbrigade/
Bandcamp: https://moscowdeathbrigade.bandcamp.com/
https://www.fireandflames.com/en/label/bands/moscow-death-brigade/

482

Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 27 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.