SLOUGH OF DESPAIR: “Catacombs of Terror”

ALBUM

Είδος: Doom/Death Metal
Εταιρία: Chaos Records/Personal Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας : 26 Φεβρουαρίου 2021 (έκδοση CD)/ Απρίλιος 2020 (ψηφιακά)

Οι Slough of Despair, προέρχονται από την Αθήνα και σχηματίστηκαν το 2018. Στις 23 Απριλίου 2020, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “Catacombs of Terror” σε ψηφιακή μορφή και λίγους μήνες αργότερα και σε κασσέτα (περιορισμένο αριθμό αντιτύπων). Η πρώτη κυκλοφορία τους δεν θα περάσει απαρατήρητη και η Chaos Records/Personal Records αναλαμβάνει να διανείμει το άλμπουμ τους σε έκδοση CD.

Το “Catacombs of Terror” αποτελείται από επτά άκρως ατμοσφαιρικά τραγούδια διάρκειας 42 λεπτών. Η μουσική της μπάντας κινείται στο πλαίσιο του funeral/doom Metal και θαυμαστές συγκροτημάτων όπως Evoken και Cyanide θα ενθουσιαστούν.

Η ακρόαση του “Catacombs of Terror” είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία και έχει τη δύναμη να σε ταξιδέψει σε άλλες διαστάσεις. Οι συνθέσεις είναι καλοδουλεμένες και από την αρχή μέχρι το τέλος νοιώθεις ότι έχει συνοχή και χωρίς να έχω στίχους (δυστυχώς) με έβαλε σε μια υποψία ότι είναι concept album. Η “σκοτεινή” αισθητική του μνημειώδης· τα φωνητικά και οι κιθαριστικές lead “πινελιές” το απογειώνουν.

Το ταξίδι ξεκινάει με το “Burial of Sanity”, την αγαπημένη μου (αυτήν τη στιγμή) σύνθεσή τους, η οποία έχει “ξεκάθαρα” lead guitar επιρροή από Gregor Mackintosh και αποτελεί το καλύτερο προπομπό για το τι σε περιμένει στη συνέχεια. Ακολουθεί το ανατριχιαστικό “Disease of Human Minds” με τo απίθανο bridge και στη συνέχεια το “τραχύ” και “ισοπεδωτικό” “Humanity Crucifixion”. Το ταξίδι συνεχίζεται με το εξωπραγματικό “Shattered Reality” και το πομπώδες “Cursed Fate” και καταλήγουμε στις “κατακόμβες του τρόμου”, με το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ “Catacombs of Terror”, το οποίο αποτελεί κατά τη γνώμη μου, το πιο αντιπροσωπευτικό κομμάτι του δισκογραφικού ντεμπούτου τους. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με το outro, όπου μπαίνουν οι τίτλοι τέλους για αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα των Slough of Despair.

Ανυπομονώ να ακούσω και άλλες μελλοντικές κυκλοφορίες της μπάντας και σίγουρα το ντεμπούτο τους “Catacombs of Terror” δεν είναι απλά “πολλά υποσχόμενο”, αλλά μία εξαιρετική δισκογραφική δουλειά και οι προσδοκίες μου για την επόμενη, αρκετά υψηλές.

Την κυκλοφορία τη συστήνω ανεπιφύλακτα, ακόμα και σε ακροατές που δεν έχουν καμία επαφή με το χώρο του doom/death metal και θεωρώ ότι είναι μια, πρώτης τάξεως, ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μουσικά τους όρια και γούστα.

Facebook: www.facebook.com/SLOUGHOFDESPAIR
Bandcamp: https://sloughofdespair.bandcamp.com/

586

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου