MANILLA ROAD: “The Courts Of Chaos”/ “Spiral Castle”

REISSUES

Είδος: Epic metal
Δισκογραφική Εταιρεία: High Roller Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Απριλίου 2021

Manilla Road, ένα τιτάνιο όνομα στο ιδίωμα του epic metal που αγαπήθηκε από όλο τον μεταλλικό πληθυσμό σε ολόκληρη την υφήλιο και «έσβησε» τόσο πρόωρα και άδικα, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομία και μια πλούσια παρακαταθήκη που θα εμπνέει γενιές νέων μουσικών και θα μας συντροφεύει για πάντα.

Η High Roller Records δεν ξεχνά και βρήκε την ευκαιρία να επανεκδώσει δύο σπουδαία άλμπουμ του συγκροτήματος, τα “The Courts Of Chaos” και “Spiral Castle”, τα οποία κυκλοφόρησαν σε μια όχι και τόσο “καρποφόρα” περίοδο για τους Αμερικάνους.

Το άλμπουμ των Manilla Road “The Courts Of Chaos” κυκλοφόρησε αρχικά το 1990. Ήταν η τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος για την Black Dragon Records και επίσης η τελευταία κυκλοφορία πριν από την προσωρινή διάσπαση της μπάντας (αν δεν λάβουμε υπόψη το “Circus Maximus” του 1992, το οποίο έπρεπε να είναι ένα σόλο άλμπουμ). Είναι ένα «σκοτεινό» άλμπουμ, σε μια εποχή που τα μέλη του συγκροτήματος δεν ήταν και στα καλύτερά τους. Ο ήχος και η παραγωγή είναι η γνωστή ταυτότητα τω Manilla Road και περιέχει χαρακτηριστικά κομμάτια όπως τα “Dig Me No Grave”, “D.O.A.” και “Vlad The Impaler”.

Έπειτα από αλλαγές και σόλο καριέρα του αείμνηστου Mark Shelton, οι Manilla Road ήρθαν στο προσκήνιο με το “Atlantis Rising” (2001) και σε πολύ λίγο χρόνο έφεραν «εν ζωή» και το “Spiral Castle” (2002) μέσω της Iron Glory Records. Καθώς το “Spiral Castle” κυκλοφόρησε τόσο σύντομα μετά το “Atlantis Rising”, είναι θεμιτό να αναρωτιέται κανείς σε ποιο βαθμό τα δύο άλμπουμ διασυνδέθηκαν, καθώς σίγουρα υπήρχαν και κάποιες στιλιστικές ομοιότητες.

Ο αείμνηστος μεγάλος Mark Shelton σχολίασε τότε: “Στην πραγματικότητα μερικά από τα τραγούδια στο “Spiral Castle” γράφτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Αφού κάναμε το “Atlantis Rising”, αποφάσισα να «αναστήσω» αυτά τα τραγούδια. Τα διόρθωσα λίγο, άλλαξα τους τίτλους και άλλαξα μερικά από αυτά. Από τότε που τα τραγούδια γράφτηκαν πριν ο Μπράιαν (“Hellroadie”) άρχισε να τραγουδά μαζί μας, αλλάξαμε τη φωνητική προσέγγιση στα περισσότερα από τα τραγούδια. Έτσι, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να γράψω μερικά από τα κομμάτια του “Spiral Castle”. Δεν θα έλεγα ότι το άλμπουμ είναι απόλυτα παρόμοιο με το “Atlantis Rising”, αλλά υπάρχουν ομοιότητες λόγω του ότι παίζουν τα ίδια μέλη της μπάντας.

Ανοιξιάτικο δωράκι από την High Roller Records για όλους τους οπαδούς του metal και όχι μόνο…
Mark “The Shark” Shelton μας λείπεις πολύ.

Facebook: https://www.facebook.com/ManillaRoadOfficial
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC1_MG7gWV0xH6ehnPGfh_9g


1076

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.