LIK: “Misanthropic Breed”

ALBUM

Είδος: Melodic Death Metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Σεπτεμβρίου 2020

Lik σημαίνει στα σουηδικά “πτώμα”.
Πιστεύω πως με αυτή τη διευκρίνιση όλοι καταλάβατε το που περίπου κινείται το σχήμα από την πρωτεύουσα της βορειοευρωπαϊκής αυτής χώρας. Αν όχι, κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά το εξώφυλλο. Ναι, σωστά, death metal (εξάλλου το γράφουμε παραπάνω).

Η σημαντικότερη στιγμή της ακραίας μουσικής στα 90s ήταν όταν οι Σουηδοί κατάφεραν να προσθέσουν με περίσσια βιορτουοζιτέ, τις μεϊντενικές μελωδίες στη σκληρή death metal μουσική, δημιουργώντας άθελα τους, αυτό που ο Τύπος αποκαλεί New Wave of Swedish Death Metal. Σχεδόν 30 χρόνια έχουν περάσει από τότε και ακουστικά πλέον δεν είναι τόσο new, ενώ αρκετοί από τους βασικούς του εκπροσώπους έχουν γυρίσει σελίδα.

Όμως, κάποιοι άλλοι δεν ξεχνούν και με μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη ευτυχώς, επιτυχία, κρατούν το ύφος αυτό όρθιο και φρέσκο μέχρι τις ημέρες μας. Οι Lik με τρία albums στο ενεργητικό τους είναι ένα λαμπρό παράδειγμα. Τα μέλη τους καθόλου τυχαία. Στα τύμπανα ο Chris Barkensjö (Witchery), στη μια κιθάρα ο Niklas “Nille” Sandin (Katatonia), στην άλλη κιθάρα και τη φωνή ο Tomas Åkvik (Nale) και στο μπάσο ο Joakim “Myre” Antman (Diatonic, Overtorture).

Αν όπως και εγώ, έχει χαλάσει αρκετές ώρες της εφηβείας σου στα τα πρώτα βήματα των Entombed και Dismember, τότε πάτα play και κοπανίσου χωρίς σταματημό, γιατί το ένα πράγμα που χρειάζεται αυτή η μουσική, οι Lik το κάνουν καλά. Ξέρουν να γράφουν τραγούδια που σε παρασέρνουν και οι μελωδίες τους είναι κατανοητές και κολλητικές. Το “Misanthropic Breed” είναι κάτι ανάμεσα στο “Left Hand Path” και το “Like an Ever Flowing Stream”, με τη ζυγαριά βέβαια, να λυγάει λίγο περισσότερο προς το δεύτερο.

Οι Lik επίσης, έχουν εκείνη την ορμή που τόσο σημαντικούς έκανε τους Bloodbath και κάποια στιγμή θα κάνει και τους ίδιους, έστω και αν πρέπει το όνομα τους να μην είναι το πρώτο στη μαρκίζα. Death metal δεύτερης γενιάς που δεν ντρέπεται να παραδεχτεί πως γουστάρει να ακούει το “Piece of Mind” ή να κρεμάει αφίσες των Dismember για να παίρνει κουράγιο στις πρόβες. Δυνατή και χορταστική κυκλοφορία που συνίσταται σε όλους εκείνους που ακόμη ακούνε τους In Flames μέχρι το “Whoracle”, τους μεγάλους At The Gates, Dark Tranquility, ακόμα ακόμα και τους Carcass.

Επαγγελματικός δίσκος με σαφή προσανατολισμό και συγκεκριμένο target group, δυνατή και καθαρή παραγωγή όπως είναι αναγκαίο και ικανός να βάλει τους νεότερους μας να ψάξουν το παρελθόν του ήχου!

LIKe και poke…με ακονισμένη σούβλα!

Facebook: https://www.facebook.com/LIKofficial
Twitter: https://twitter.com/lik_official
Instagram: instagram.com/lik_official/
Bandcamp: https://likofficial.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0D5ly26kWmFNj6cbzIpJn7

511

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.