KRISTOF: “Talkshow”

ALBUM

Είδος: Pop, Cabaret, Indie
Δισκογραφική: Innerear Records (2020)
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Μαΐου 2020

Κάποια γεγονότα λειτουργούν ως νομοτελειακό ανέκδοτο στη ζωή μας, έτσι και στην περίπτωσή μου, καθώς ήρθε προς ακρόαση το τρίτο concept album του Kristof στα χέρια μου που έχει να κάνει με ένα Τalk-show του καλλιτέχνη με τον εαυτό του, συνέπεσε με το διάβασμα του εξαιρετικού βιβλίου του Γιώργου Μανιώτη “Τώρα”, που πραγματεύεται φανταστικές συνεντεύξεις μιας οικογένειας μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Ο Kristof (που κινείται καλλιτεχνικά μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου) μας παραδίδει δέκα συνθέσεις που είχαν ως πρωταρχικό σκοπό να γραφτούν ως νούμερα καμπαρέ παράστασης για πιάνο και φωνή το 2017, όμως αργότερα και με τη αμέριστη συνδρομή του Βασίλη Ντοκάκη στην παραγωγή, ηχογραφήθηκαν ως ένα ενιαίο έργο, τα μέρη του οποίου μπορούν να σταθούν και αυθύπαρκτα – ανεξάρτητα.

Οι συνθέσεις διακρίνονται στις ακόλουθες ενότητες με το μοντέλο συνεντευξιαστή και συνεντευξιαζόμενου να λειτουργεί εξαιρετικά αρμονικά μεταξύ τους, κάνοντας ευδιάκριτα τα μηνύματα:

• Τα κομμάτια του TALKSHOW είναι χωρισμένα στις ενότητες:
• Intro-Outro (Talkshow, Small Talk)
• Η “συνέντευξη” (Pink, Orange, Gray)
• Οι εσω-εξω-τερικοί μόνολογοι του host (Bubbles, The Yoga Class, Origami)
• Οι μαγικές διαφημίσεις (Karma Cut!, Castform Disaster)

Ένα έργο χωρίς εξτραβαγκάντσες στο ερμηνευτικό κομμάτι, αλλά με το απαραίτητο θεατράλε σκηνικό που διανθίζεται και συνάμα αναδεικνύει ανάλαφρα pop στοιχεία, με άρτια μιξαρισματα και σαμπλαρίσματα να αποδίδουν ένα όμορφο, γλυκό και γενικά εμπνευσμένο πόνημα, δε θα έλεγα βέβαια εύκολο που να στοχεύει στις μάζες, αλλά έχει ένα πιο ελιτίστικο – εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Θα ξεχώριζα τα “Karma Cut!”, “Gray” και “Castform Disaster” για τις καλοκαιρινές μου λίστες και τις ανέμελες βόλτες, αν και το νόημα που επιδιώκει να περάσει ο Kristof είναι αρκετά βαθύτερο, με πολλές ενδόμυχες διαστάσεις, κι ίσως αυτό είναι ένα μείον του έργου, ότι πιθανόν ο ακροατής να το παραμερίσει με τις πρώτες ακροάσεις.

Το “Talkshow” είναι σε γενικές γραμμές ένα ενδιαφέρον και προσεγμένο album και περιλαμβάνει όλα αυτά τα στοιχεία που σε κάνουν να έχεις προσδοκίες από τον καλλιτέχνη από ένα ντεμπούτο πόνημα, που όμως δεν είναι ντεμπούτο πόνημα. Οι προσδοκίες παρ’ όλα αυτά θα μείνουν και αξίζει να το στηρίξετε.

Facebook: https://www.facebook.com/kristoflampmusic/
Bandcamp: https://kristof.bandcamp.com

503

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.