Suicidal Angels, Exarsis, Bio- Cancer, Domination (19/04/2013) Gagarin 205

Το πιο αναμενόμενο εγχώριο live για το κοινό της thrash metal στην Αθήνα έλαβε χώρα την Παρασκευή 19/04 στο Gagarin 205.

Φτάνοντας με μία καθυστέρηση της τάξεως πενταλέπτου, ήδη ακούω ήχους από κιθάρες και τύμπανα. Εντυπωσιακά σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα να αρχίζει κάτι στην ώρα του! Επίσης εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου ήδη από νωρίς.

Οι νεαρότατοι Domination που έχουν ήδη ένα EP στο ενεργητικό τους, παρουσίαζαν επίσημα το νέο τους mini album (σε παραγωγή του πανταχού παρόντος Bob Katsionis) τιτλοφορούμενο “The Sacred Matrix”. Ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτη από τα παιδιά. Λαμβάνοντας υπ’ όψη το νεαρό της ηλικίας τους έχουν κάνει μία ενδιαφέρουσα δουλειά την οποία μπόρεσαν να αποδώσουν άρτια και ζωντανά  κάνοντας το moshing pits να αρχίσει από νωρίς! Η παρουσία τους ήταν ευχάριστη έκπληξη και έγιναν το θέμα συζήτησης για όσους δεν τους γνώριζαν. Κατέβηκαν από τη σκηνή μισή ώρα αργότερα έχοντας θερμάνει τους παρευρισκομένους.

Μετά από λίγο τη σκηνή καταλαμβάνουν, με Prokofiev  στα ηχεία (προσωπικό έξτρα αστεράκι εδώ για την επιλογή τους) οι Bio-Cancer. Nέα ανερχόμενη μπάντα, με μία ολοκληρωμένη δουλειά ονόματι “Ear Piercing Thrash” (2012) στις αποσκευές τους.

Από την αρχή αυτό που ξεχωρίζεις στον ήχο τους είναι το αδρό bassline τους και τα ιδιαίτερα φωνητικά του αεικίνητου τραγουδιστή του σχήματος. Μία πολύ καλή εμφάνιση που δημιουργεί προσδοκίες για την μελλοντική τους πορεία. Ενδεχόμενα να ήταν ευχάριστο να τους ακούγαμε με έναν ακόμα κιθαρίστα τουλάχιστον σε live εμφανίσεις. Γύρω στις εννιά παραδίδουν τη σκυτάλη…

Bio-Cancer setlist
Intro
Ear Piercing Thrash
Anthem of Violence
Obligated to Incest
Get Cancered… Now!
Suicidal Maniac (Suicidal Tendencies Cover)
Your Punisher
Tormenting the Innocent
Killing Habit
Backstabbed Again
Spread the Cance



Οι Exarsis που, όπως ήδη είχαν ανακοινώσει στην επίσημη σελίδα τους θα έχουν στην παρέα τους τον Πάνο Σπανό (ex – Suicidal Angels) για κάποια live, αρχής γενομένης από την επιούσα ημέρα ανεβαίνουν στο stage στις 21:10, ο κόσμος τους υποδέχεται θερμά και αρχίζουν  παρουσιάζοντας σχεδόν όλο τον δεύτερο τους δίσκο “The Brutal State”.



Τα κομμάτια τους, με ενδιαφέρουσες συνθέσεις και καλές εκτελέσεις, γεμάτα ενέργεια και τον απαραίτητο aggressive χαρακτήρα διατηρούν το ήδη θερμό κοινό σε εγρήγορση. Τώρα τα φωνητικά… Προσωπικά δεν τα θεωρώ από τα δυνατά σημεία τους τόσο στο studio όσο και ζωντανά, αλλά περί ορέξεως…

Exarsis setlist
Mind Poisoning
Vote For Crisis
Addicting Life Waste
Dying Earth
Toxic Terror
Surveillance Society
Apathy Ignorance Oblivion
Suicide Disorder
Under Destruction

Και μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες the stage is finally conquered από την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Suicidal Angels.

Καπνός, χαοτικά φώτα κυρίως σε αποχρώσεις του κόκκινου και από το κέντρο της σκηνής ο Νίκος Μελισσουργός  (vocals, guitars) δίνει το σύνθημα “Let The Bloodbath Begin”. Ακόμα και όσοι δε βρεθήκατε εκεί φαντάζεστε περίπου τι ακολούθησε…



Φυσικά αρχίζουν τα riffs του Bloodbath να κατακλύζουν τα ηχεία και τα αφτιά μας και τα αντανακλαστικά του κοινού αντιδρούν ευθέως ανάλογα στις επιταγές. Πανικός! Ακολουθεί Bleeding Holocaust και Morbid Intention To Kill και η ένταση άνωθεν και κάτωθεν παραμένει αμείωτη.

Μπροστά από τη σκηνή,  και πίσω όλα τα κεφάλια ακολουθούν τις ρυθμικές δονήσεις του Άγγελου Κριτσοτάκη (bass guitars) και του Ορφέα Τζωρτζόπουλου (drums) όσο στο κέντρο ο μαχόμενος πληθυσμός δε σταματά λεπτό να πάλλεται. Σε συνδυασμό με τον καταιγισμό από τα riffs στις κιθάρες σου έπαιρναν εύκολα το μυαλό. Μερικά κομμάτια αργότερα έρχεται να προσθέσει το δικό του στίγμα ο πρώτος guest της μπάντας, Bob Katsionis (Firewind) στο Torment / Payback για να αποδώσει ο ίδιος το σόλο του όπως το συνέθεσε και εκτέλεσε για τις ανάγκες του δίσκου και το απολαμβάνουμε.



Το κάλεσμα όμως που όλοι περίμεναν διακαώς έρχεται λίγο μετά, όταν στα μικρόφωνα ακούγεται το όνομα ενός ιερού τέρατος του εν λόγω μουσικού μορφώματος, μιας από τις πλέον αναγνωρισμένες μορφές στο χώρο του thrash, ο Schmier των Destruction! Total Disaster και Welcome To Hell, η επιβλητική παρουσία του γερμανού πραγματοποιεί την υπόσχεση της απόλυτης καταστροφής! 

Ακολουθεί το Chaos, Moshing Crew το οποίο αφιερώνεται στον κόσμο που πραγματικά δε σταμάτησε το moshing σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας των Angels και τα Beggar Of Scorn και Apokathilosis χωρίς τα οποία δε νομίζω να τους άφηνε το πλήθος να αποχωρίσουν.



Άφησα εσκεμμένα για το τέλος τα σχόλια για την παρουσία του Χρήστου Τσίτση (also Exarsis). Δε χρειάζεται καν να αναφέρω ότι έχει δέσει άψογα με το σχήμα. Μπορεί να εμφανίστηκε για πρώτη φορά επί της αθηναϊκής σκηνής αλλά ήδη βρίσκεται για καιρό με τους υπολοίπους. Ένας ταλαντούχος κιθαρίστας που έδειξε ξεκάθαρα πως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή αλλά ήταν Η επιλογή.

Κατά την έξοδο δεν ήξερες που πατάς και που βρίσκεσαι, αφού όλη η ένταση και η ενέργεια που είχες αποκομίσει κρατούσε ακόμα.



Συνολικά μία πολύ καλή βραδιά. Δε θα ήθελα να παραλείψω να μνημονεύσω για τον επαγγελματισμό όλων όσοι συμμετείχαν αφού όλα πήγαν βάσει προγράμματος χωρίς καθυστερήσεις ή άξια λόγου προβλήματα.

Το μόνο που ίσως έχουμε να πούμε στους Suicidal είναι να μην εμφανιστούν πάλι σε τρία χρόνια. Να σας βλέπουμε συχνότερα… Επί σκηνής.

ΥΓ μετά το live ακολούθησε πάρτι σε μαγαζί των Εξαρχείων έως τις πρώτες πρωινές ώρες… Thrash Till Death And Then Some!!!

Suicidal Angels setlist
Bloodbath
Bleeding Holocaust
Morbid Intention To Kill
Summoning Of The Dead
Reborn In Violence
Bleeding Cries
Pestilence Of Saints
Torment / Payback
Final Dawn
The Prophecy
Vomit On The Cross
Crematory
Total Disaster
Welcome To Hell
Chaos
Moshing Crew
Beggar Of Scorn
Apokathilosis

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

428

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.