KIND: “Close Encounters”

ALBUM

Είδος: Heavy rock
Εταιρεία: Ripple music
Ημ. κυκλοφορίας: 11 Αυγούστου 2023

Στενές επαφές κάνουν οι Kind στο τρίτο τους album, τώρα αν είναι τρίτου τύπου δεν ξέρω. 

Οι Matt Couto (Elder), Darryl Shepard (Black Pyramid, The Scimitar) και Tom Corino (Rozamov) μαζεύτηκαν μια μέρα το 2013 και έκλεισαν τη σύνθεση του συγκροτήματος με τον Craig Riggs (Roadsaw και τύμπανα στους Sasquatch). 

Το ντεμπούτο τους “Rocket Science” (review) έθεσε τις βάσεις και το “Mental Nudge” (review) τους βρήκε να πειραματίζονται περισσότερο, ενώ στο παρόν τρίτο album, αφομοιώνουν όσο πιο διακριτικά γίνεται την αγάπη τους για τους Alice in Chains και Soundgarden, κρατώντας βέβαια τον desert/stoner ήχο που τα σχήματα των μελών διατηρούν εκτός Kind. 

Στο παρόν, οι Kind υποτονίζουν την προγκρεσιβίλα του “Mental Nudge” και παίζουν λίγο πιο κοντά στα παραδοσιακά τους λημέρια, χωρίς όμως να αποδεσμεύουν την σαμπαθικά καθαριστικό βαρύτητα. Είτε γκραντζάρουν όμως, είτε ντεζερτάρουν, το κουαρτέτο από τη Βοστώνη δημιουργεί υπέροχη γκρούβα που έχει ως σκοπό τη διασκέδαση σου και την καθημερινή άσκηση του αυχένα σου. 

Αυτό που κάνει εντύπωση στο “Close Encounters” είναι η διαφορετική φωνητική τοποθέτηση του Riggs, ειδικά σε πιο αλισιντσεϊνσικά κομμάτια, όπως το “Favorite One”, το οποίο βέβαια, ίσως είναι λίγο παραπανω Alice in Chains από όσο θα έπρεπε, αλλά εξαιρετικό όπως και νά χει.

Κομμάτια σαν το “Massive” σου μένουν στο μυαλό και σε γενικές γραμμές, το “Close Encounters” περιέχει πολλές στιγμές από εκείνες που δεν ήξερες ότι έχεις ανάγκη για να σε δροσίσουν μέσα στη λάβα του καύσωνα. Ωραία τραγούδια από ένα σφιχτά δεμένο σχήμα, δυναμική και on spot παραγωγή, με παράλληλη εξωφυλλική επιστροφή στα διαστημικά θέματα. 

Δεν θα κερδίσουν το Grammy, όμως σίγουρα θα βρουν μια γωνιά στην καρδιά σου, αν έχεις μεγαλώσει με Alice in Chains, Kyuss και Monster Magnet. 

Bandcamp: https://kindrocks.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/KINDtheband

373

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.