SIR REG: “21st Century Loser”

Επιτέλους, κέλτικο Punk που έχει άμεση σχέση με την Ιρλανδία, αφού τα 3 από τα 6 μέλη των Sir Reg είναι από την τριφυλλοφόρα χώρα και οι υπόλοιποι Σουηδοί υπήκοοι.

Τρίτη δισκογραφική δουλειά των Sir Reg αυτή και φαίνεται να είναι πιο “ώριμη” και πιο συναισθηματική.

Κάνοντας μουσική στη φόρμα των Flogging Molly και των Dropkick Murphys, έχοντας τα μάτια τους πάντα στραμμένα σε βινύλια των Pogues έρχονται να εδραιωθούν με το “21st Century Loser”.

Εξαρχής καλούν όλους μας σε μετανάστευση (“Emigrate”) και μας ξεσηκώνουν με το έντονο folk στοιχείο που πνέει μέσω του ήχου τους, με βιολιά, ακορντεόν και διάφορα τέτοια να θυμίζουν σε κάποια σημεία ακόμα και τους Skyclad (“We’ll Rise again”).

Μέχρι και το μπουζούκι έχουν επιστρατεύσει για να ακουστούν λίγο διαφορετικοι, το οποίο κατά τη γνώμη μου εξαφανίζεται μιας που ο Σουηδός που το γρατζουνάει παίζει λες και κρατάει banjo και έτσι, δεν δίνει καθόλου τον ήχο που εμείς έχουμε συνηθίσει σαν Έλληνες.

Αυτό βέβαια δε χαλάει το όμορφο κλίμα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια του album, με γρήγορα τραγούδια (“All That Remains”), αλλά και μπαλάντες (“Walking into Doors”).

Καλή δουλειά που θα συγκινήσει ιδιαίτερα τους φίλους του είδους και ίσως αγγίξει και κάποιους παραπέρα.

Φορέστε την τραγιάσκα σας, αλλά μην περιμένετε την ευθύτητα που καθιέρωσε τους Dropkick, ο ήχος εδώ είναι λίγο πιο mainstream!

479

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.