KIDNEY BLACK: “Lychnopolis Sessions”

DEMO

Είδος: Post punk/ Grunge
Εταιρία: The Lab Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Σεπτεμβρίου 2021

Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας, θα πέσει να μας πλακώσει. Ή για να είμαστε επίκαιροι θα μας πάρει το ρέμα!

Φαντάσου πως σου έρχεται e-mail για νέα μπάντα, αποτελούμενη από σεσημασμένα μέλη αγαπημένων συγκροτημάτων και τι θα περίμενε κανείς, να στρέψεις αλλού το βλέμμα σου; Πατάς play και διαβάζεις προσεκτικά όσες πληροφορίες σου διέθεσαν.

Διαβάζεις λοιπόν, The Earthbound, Semen of the Sun, Raindogs. Αν μη τι άλλο, θα είναι γεμάτο πάθος και συναίσθημα σκέφτεσαι, αφού είναι ποιημένο από ανθρώπους που έχουν αποδείξει την αγάπη τους στην μουσική.

Διαβάζεις πως “σου θυμίζουν τον ήχο των Wipers, την παραμόρφωση των Dinosaur Jr. και το grunge των Sonic Youth” και διαπιστώνεις με χαρά πως η περιγραφή είναι τόσο on spot που δεν χρειάζεται να προσθέσεις τίποτα. Το εναρκτήριο κομμάτι άλλωστε, ονομάζεται “Wipers”.
Από μόνη της η περιγραφή θα καταφέρει να προσελκύσει τους ακροατές που πρέπει και λογικά, η μπάντα δεν θα δώσει δεκάρα για όσους θα σνομπάρουν.
Δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας άλλωστε και κάθε που θα πήγαιναν για πρόβα, είχαν τον φόβο του Χαρδαλιά, οπότε σιγά μην προσπαθήσουν να σας πείσουν για κάτι. Την κάβλα τους κάνουν (Με Β, Ιορδάνη).
Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Απαισιόδοξες μελωδίες που δεν φοβούνται να ξεσπάσουν. Ανθρώπους που δεν φοβούνται να μοιραστούν τις ανησυχίες τους. Μουσική που σε προδιαθέτει να πιεις. Να χορέψεις. Να φωνάξεις.

Πως έγινε; Μια αυγουστιάτικη ημέρα από εκείνες που έσκαγε ο διάολας, οι τέσσερις γκρίνγκος χώθηκαν στο Lychnopolis Studio και ηχογράφησαν έξι υπέροχα κομμάτια με τον Νίκο Χαλκούση, ενώ το mastering έγινε από τον Νίκο Στυλίδη (Labyrinth of thoughts).
Το αποτέλεσμα; H σκοτεινή και απαισιόδοξα άγρια ατμόσφαιρα που έχει το σύνολο του demo, σε κάνει να το καταπίνεις ακουστικά σε επαναλήψεις, αφού σου φαίνεται τόσο γαμημένα οικείο. Δεν σας κρύβω πως έχω ήδη επισκεφτεί το bandcamp και το έχω χώσει στη συλλογή μου. Γιατί όταν ψάχνεις για έναν φίλο, θέλεις να τον έχεις εύκαιρο! Και ξέρετε το καλύτερο, θα κυκλοφορήσει σε κασέτα. Αγοράστε BIC!

Αν είναι έτσι το demo, μάγκες, περιμένω κάτι πολύ ομορφότερο, όταν θα γίνει η πρώτη επίσημη δισκογραφική συνάντηση μας.
All these wishes turned to pain
All the colors are the same…

Facebook: https://www.facebook.com/KidneyBlackRocks/
Instagram : https://www.instagram.com/kidney_black/
Bandcamp: https://kidneyblack.bandcamp.com/

885

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.