KATAVASIA: “Magnus Venator”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική: Floga Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 4 Σεπτεμβρίου 2020

Καταβασία είναι χριστιανορθόδοξος ύμνος που ψάλλεται στον Όρθρο και όλοι καταλαβαίνουμε που το πάει η ομώνυμη μπάντα συμπατριωτών μας. Δυστυχώς λόγω του όγκου των μουσικών δεδομένων με τα οποία βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, πολλά πράγματα που άλλοτε δεν θα μας διέφευγαν, τώρα περνούν απαρατήρητα από το ραντάρ μας.

Πως γίνεται να μου έχει ξεφύγει μια τέτοια παρέα; Οι Katavasia αποτελούνται από μέλη των Varathron, Hail Spirit Noir, Aenaon και έχουν ως σκοπό να αναβιώσουν τη χρυσή εποχή του Ελληνικού Black Metal.
5 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους “Sacrilegious Testament”, οι Katavasia επιστρέφουν με το “Magnus Venator” (σημαίνει Μεγάλος κυνηγός), με βελτιωμένη παραγωγή και με πολύ πιο κολληματικά κομμάτια. Θυμηθείτε την περίοδο εκείνη των “Non Serviam” (Rotting Christ), “Eosforos” (Thou Art Lord), “Walpurgisnacht” (Varanthron) γιατί σε εκείνη ακριβώς την περίοδο, αναφέρονται μουσικά οι Katavasia.

Ανήκουν εκεί ψυχή και σώματι, γιατί εκτός από την μουσική κληρονομιά που τιμούν με το “Magnus Venator”, έχουν ως τραγουδιστή και στιχουργό τον Στέφανο Necroabyssious, που αποτελεί μεγάλο κομμάτι του hellenic black metal με τους Varathron, ένα στιλ παιξίματος black metal που μιμήθηκαν πολλοί, εκτός Ελλάδος, μουσικοί έκτοτε.

Με ένα εξίσου ολντσκουλάδικο εξώφυλλο, το δεύτερο album των Katavasia, “Magnus Venator” είναι ένα album που μας θυμίζει εκείνη τη μοναδική μαγεία που νιώσαμε στα 90s, με εκείνη τη θανάσιμα πορωτική φουρνιά. Χωρίς να ακούγεται σαν να βεβηλώνεται κάποιο μουσείο, οι Katavasia (δεν μπορούν παρά να) σέβονται τον τρόπο παιξίματος του παρελθόντος, αλλά προσθέτουν στοιχεία που θα το ανανεώσουν τόσο ώστε να αναγεννηθεί και να λάβει μια νέα ώθηση.
Εξαιρετικά κομμάτια σαν το “Hordes of Oblivion, στο οποίο σολάρει ο Γιώργος Εμμανουήλ (Lucifer’s Child, ex-Rotting Christ), το “The Tyrant” και το “Cthonic Oracle”, με έκαναν να ανατριχιάσω ταξιδεύοντας στα χρόνια που ήμουν ακόμα ο δαχτυλοδεικτούμενος μαθητής που άκουγε την περίεργη μουσική.

Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Και εκείνους που με έδειχναν κέρδισα και την ψυχή μου! Αν δεν το έχεις μετανιώσει και εσύ ή θες να ακούσεις κάτι που δεν θα μετανιώσεις ποτέ που το άκουσες, κάνε την αρχή με το “Magnus Venator” των Katavasia και δες που θα σε οδηγήσει…

Facebook: https://www.facebook.com/katavasiaofficial
Bandcamp: https://katavasia.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/57vhIhkzqXdrZnLoD0yl9C

895

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.