J. L. TURNER: Πόλεμος ανακοινώσεων με την Frontiers Records

NEWS

Όλα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της Frontiers πριν ένα μήνα ότι στο στο νέο album των Sunstorm με τίτλο “Afterlife”, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου, πίσω από το μικρόφωνο θα βρίσκεται ο Ronnie Romero και όχι ο Joe Lynn Turner, που είχε τραγουδήσει στα προηγούμενα 5 album. Μετά από αντιδράσεις των οπαδών ο Turner έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Υπήρξε ένας καταιγισμός μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αιτημάτων για σχόλια από μένα σχετικά με την ανακοίνωση του νέου album των Sunstorm. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω την ιστορία και να δώσω τη δική μου πλευρά. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω επισημαίνοντας ότι μέχρι πριν από δύο ημέρες δεν είχα ιδέα ότι η Frontiers θα συνεχίσει με το brand Sunstorm. Ήταν μια πλήρης έκπληξη για μένα, όπως ήταν για όλους σας.

Μετά από πέντε album και πάνω από μια ντουζίνα χρόνια εργασίας στους Sunstorm αποφάσισα ότι ήταν καιρός να προχωρήσουμε. Αυτό δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και η απόφαση για μένα συνέβη πριν από λίγο καιρό, όταν ένιωσα ότι η ιδιαιτερότητα του project χάθηκε κάπου με την πάροδο του χρόνου.

Οι Sunstorm ξεκίνησαν ως λόγος για την ηχογράφηση τραγουδιών που είχα συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια. Με συνεισφορά από τον καλό μου φίλο Jim Peterik και μερικούς άλλους ταλαντούχους συγγραφείς τραγουδιών, τα δύο πρώτα album Sunstorm γεννήθηκαν. Πιστεύω ότι αυτά τα album θα αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου.

Καθώς οι Sunstorm αναπτύχθηκαν, μετατράπηκαν σε ένα περισσότερο ”house band Project” για την εταιρεία και εγώ έγινα λιγότερο εμπνευσμένος και αδιάφορος για τη συμμετοχή μου. Ένιωσα σαν να ήταν όλο και περισσότερο μια συμβατική δουλειά και το να συνεχίζα δεν θα εξαπατούσα μόνο τουςοπαδούς αλλά κυρίως τον εαυτό μου.Πρέπει να προέρχεται από την καρδιά και την ψυχή για να είναι αληθινό.

Μην με παρεξηγήσετε, είμαι πολύ περήφανος για τους Sunstorm και τις συνεισφορές όλων των ταλαντούχων ανθρώπων που εμπλέκονται. Είναι υπέροχοι δίσκοι, αλλά ήταν απλά καιρός να προχωρήσουμε.”

Με ένα νέο δελτίο τύπου η Frontiers, ρίχνοντας το μπαλάκι στο Turner, ανέφερε ότι η νέα δουλειά των Sunstorm θα είναι μια επιστροφή σε πιο μελωδικά μονoπάτια όπως οι δυο πρώτοι δίσκοι του συγκροτήματος. Αυτό έφερε την έκρηξη του Joe Lynn Turner, με τον τραγουδιστή σε νέα δήλωση του να αναφέρει:

“Αγαπητοί θαυμαστές,
Σας ευχαριστώ για την προσοχή και την ανησυχία σας, καθώς θεώρησα απαραίτητο να κυκλοφορήσει αυτή η δεύτερη δήλωση για να διευκρινίσει περαιτέρω και να εξηγήσει τη θέση μου … Πιστεύω ότι τα πραγματικά γεγονότα των προσωπικών μου αποφάσεων πρέπει να δηλωθούν πιο άμεσα.

Έκανα μια πρωτότυπη δήλωση το Δεκέμβριο, όπου ευγενικά και με σεβασμό σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προσπάθησα να εξηγήσω τους λόγους για την αναχώρησή μου από τους Sunstorm. Η δήλωσή μου ήταν πολύ σαφής, ωστόσο, με την επίσημη ανακοίνωση της Frontiers, βλέπω μια σαφή προσπάθεια να διαστρεβλώσει τα λόγια μου για να δικαιολογήσει την προσπάθεια για την προώθηση αυτής της νέας έκδοσης των Sunstorm…

Κατά την άποψή μου, αυτό που ισχυρίζεται ο Frontiers για Μένα στην επίσημη δήλωσή τους δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό σκοπό και γεγονότα. Είμαι πολύ ταραγμένος που το brand μου και το όνομα μου χρησιμοποιούνται από αυτούς στα μέσα ενημέρωσης ως δικαιολογία για να επικυρώσουν τη συνέχιση των Sunstorm με έναν αντικαταστάτη τραγουδιστή. Προσπαθώντας να πείσουν τους πιστούς οπαδούς ότι «μετακόμισε μακριά από την αρχική μελωδική κατεύθυνση ροκ των πρώτων album των Sunstorm, των οποίων ήμουν ο κύριος τραγουδιστής και υπονοούν ότι δεν ήθελα να συνεχίσω λόγω της επιθυμίας μου ”να εργαστώ σε βαρύτερα στυλ μουσικής” αυτό ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΨΕΥΤΙΚΟ! FAKE NEWS!

Για την ιστορία, έχω ακόμα τόσα πολλά περισσότερα τραγούδια AOR και θα μπορούσα εύκολα να κάνω ένα δίσκο ύφους AOR αύριο, έτσι, υποθέτω, θα πάρω τα τραγούδια μου σε μια άλλη δισκογραφική εταιρεία και θα συνεχίσω τη δισκογραφία AOR μου… Όπως πρέπει τώρα να διευκρινίσω ξανά και ξανά, δεν έχω απολύτως καμία πρόθεση να απαρνηθώ τις AOR ρίζες μου!

Ο Perugino δηλώνει ότι έφερε αυτό το 6ο album ”πίσω προς το πρωτότυπο μουσικό στυλ που καθιερώθηκε με τα πρώτα album” με ”εξαιρετικά αποτελέσματα”. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αφού άκουσα το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το νέο album, δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια. Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη υποκρισία σε αυτήν την κατάσταση. Προσωπικά δεν βλέπω απολύτως κανένα ”πρωτότυπο μουσικό στυλ” σε αυτό …. Τίποτα πρωτότυπο: παραγωγός, τραγουδιστής, μέλη μπάντας, συγγραφείς τραγουδιών … Τίποτα. Έτσι, το κύριο θέμα εδώ είναι, γιατί να συνεχίσουν να το αποκαλούν Sunstorm; Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν?… Μετά από όλα, μόνο οι οπαδοί μπορούν να είναι οι δικαστές.

Για μένα μοιάζει με την πλειοψηφία των κυκλοφοριών στη Frontiers Label, όπως συχνά φαίνεται να είναι γραμμένο, εκτελούνται και παράγονται από την ίδια πηγή. Αυτός είναι ο ακριβής λόγος για τον οποίο δεν επρόκειτο να συνεχίσω…

”Με τον Alessandro Del Vecchio ως συνήθως να χειρίζεται το τραγούδι και τον Perugino να επιβλέπει την A&R και τη δημιουργική διεύθυνση”, όπως επισημαίνουν στην επίσημη δήλωσή τους, πιστεύω, ο σκοπός του αρχικού έργου AOR έπαψε να υπάρχει και ως εκ τούτου, ήμουν εξαιρετικά απρόθυμος να προσφέρω περισσότερα από τα πρωτότυπα τραγούδια μου λόγω της έλλειψης διαπραγμάτευσης, της προώθησης, της κακής επιχειρηματικής τακτικής και της γενικής έλλειψης σεβασμού για μένα από την πλευρά τους. Και προσπάθησα να εκφράσω αυτές τις ανησυχίες πριν από 3 χρόνια κατά την ηχογράφηση του 5ου άλμπουμ ”The Road to Hell”’ αλλά ποτέ δεν άκουσαν. Εντελώς απογοητευτικό!

Πρέπει να το καταστήσω πολύ σαφές, δεν μιλώ εκ μέρους άλλων καλλιτεχνών στην Frontiers και ποτέ δεν θα το έκανα, δεν έχω καμία απολύτως πρόθεση να επιτεθώ ή να δυσφημήσω κανέναν, αλλά αυτή είναι η εμπειρία και η προσωπική μου άποψη μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας… Στα 50 χρόνια καριέρας μου, έχω συνεργαστεί με πολύ μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες και ποτέ δεν αντιμετωπίστηκα έτσι.

Έχω περάσει 14 αφοσιωμένα χρόνια για να δημιουργήσω την κληρονομιά των Sunstorm… Μόνο για να αντικατασταθώ άδικα… Και πάλι, ποτέ δεν ενημερώθηκα ότι η εταιρεία θα συνεχίσει το εμπορικό σήμα Sunstorm με άλλον τραγουδιστή…

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να ευχαριστήσω όλους τους απίστευτα πιστούς οπαδούς που υποστήριξαν εμένα και τους Sunstorm όλα αυτά τα χρόνια… Μέχρι αυτή τη στιγμή η αφοσίωσή σας είναι ο ακριβής λόγος για τον οποίο εγώ ως καλλιτέχνης έπρεπε να πάρω αυτή τη θέση και να διατηρήσω την ποιότητα και το σκοπό αυτού που όλοι αγαπάμε! Ποτέ δεν θα εξαπατήσω εσάς ή τον εαυτό μου με το συμβιβαστώ με οποιαδήποτε κυρίαρχη εταιρική δυνάμη! Οι Καλλιτέχνες μαζί με τους Οπαδούς πρέπει να διατηρήσουν την ακεραιότητα της Τέχνης. Γιατί αυτό που επιλέγουμε τώρα, ηχεί στην Αιωνιότητα…

Αγάπη και σεβασμός… Jlt

319