SERTRALINE: "Withdrawl Effect" EP

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μουσικοί ασχολούνται με τα παρακλάδια της ροκ και της metal μουσικής. Ένα νεοσύστατο ελληνικό συγκρότημα είναι οι Sertraline, οι οποίοι δημιουργήθηκαν το 2016 στην Αθήνα.

Το group αποτελείται από πέντε φίλους, τον Πέτρο Αυγερινό στα φωνητικά, τον Κώστα Φουκαράκη και τον Ηλία Μητσογιάννη στις κιθάρες, τον Θέμη Εγγλέζο στο μπάσο και τον Σωκράτη Μπέμπη στα ντραμς. Τα παιδιά κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες το πρώτο τους EP, “Withdrawl Effect”, πιο συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου. 

Κατά τη διάρκειά του θα συνειδητοποιήσετε πως προσπαθούν να συνταιριάξουν την indie, την post rock με την post punk . Το EP περιέχει τέσσερα τραγούδια και έχει διάρκεια χρόνου μόνο 16 λεπτά. Πρώτο κομμάτι του “Withdrawl Effect” είναι το “Illuminate”. Εδώ, η εισαγωγή του είναι αρκετά έξυπνη και ευκολομνημόνευτη, ενώ τα riffs των κιθάρων είναι άκρως μελωδικά. Η indie συνδυάζεται με την post rock αρμονικά, επιφέροντας ένα όμορφο ακουστικό αποτέλεσμα. Επόμενο στη σειρά είναι το “No Man’s Parade”. Τα riffs του τραγουδιού έχουν πιο πολλά στοιχεία από post rock μουσική. Ιδιαίτερο και ανατριχιαστικό είναι το παίξιμο του Μπέμπη στα drums.

Το “Doubt” περιέχει τον περισσότερο πειραματισμό ανάμεσα στα είδη. Εντούτοις, οι δυναμικές και οι γρήγορες φωνητικές μελωδίες δεν ταιριάζουν και τόσο στην φωνή του τραγουδιστή του συγκροτήματος, δημιουργώντας μια αδιάφορη αίσθηση στον ακροατή. Στο τελευταίο τραγούδι, όμως, οι ταχύτητες μειώνονται και το post punk παίρνει την σκυτάλη. Το “It Is Nigh” δεν είναι τόσο δυναμικό και ταιριάζει απολαυστικά με την φωνή του Αυγερινού. Το κομμάτι “δένει” όλα τα στοιχεία της μπάντας με έναν ειδυλλιακό τρόπο. 

Το καινούριο EP των Sertraline αποδεικνύει πως η ελληνική underground ροκ σκηνή έχει την ανάγκη ν’ ανθίσει και η δίψα της για ανέλιξη αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

https://sertraline.bandcamp.com/releases

680

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!