IRON SAVIOR: “Firestar”

ALBUM

Είδος: Speed/ Power Metal
Δισκογραφική: AFM Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Οκτωβρίου 2023

3 χρόνια έχουν περάσει από το πολύ καλό “Skycrest” και 26 από το ντεμπούτο των Iron Savior, με το παρεάκι του Piet Sielck όχι απλώς να αντέχει στον χρόνο, αλλά να παραδίδει μαθήματα σταθερότητας και μεταλλικής τιμιότητας.

Το “Firestar” έρχεται με φόρα για να γαργαλήσει τα αυτιά των πιο παραδοσιακών οπαδών του ήχου, χωρίς να κρύβει εκπλήξεις μεν, αλλά διαθέτοντας ένα αξιοζήλευτο σύνολο που δύσκολα προσπερνάς άπαξ και αρέσκεσαι σε τέτοιου είδους ακούσματα.

Εννοείται πως το group ακολουθεί πιστά την ίδια μουσική συνταγή, με το speed-άτο, ευρωπαϊκής σχολής, power metal να αρπάζει τον ακροατή και να τον σπρώχνει απαλά στην εποχή που το είδος ήταν στα ντουζένια του. Κι αυτό το κάνει με χαρακτηριστική ευκολία, μιας και μιλάμε για συγκρότημα με πολύ έμπειρα μέλη κι έναν μπροστάρη που έχει ζήσει κι εκπροσωπήσει τη σκηνή ποικιλοτρόπως, είτε συνθέτοντας, είτε τραγουδώντας, είτε καθήμενος στην καρέκλα του παραγωγού.

Ανθεμικά ρεφρέν, δικασίλες και καταιγιστικά σολίδια, με μια ταιριαστή παραγωγή να σιγοντάρει τις συνθέσεις κι έναν Sielck να φαντάζει ακούραστος και μόνιμα γεμάτο ιδέες.

Σχεδόν κάθε τραγούδι σε καλεί να τραγουδήσεις μαζί του, μετατρέποντας το “Firestar” σε μια μεγάλη χεβιμεταλλική παρτάρα, στην οποία είναι όλοι καλεσμένοι, αλλά λίγοι προφανώς θα παρευρεθούν. Oh well, σε κάθε περίπτωση, η νέα δουλειά των Iron Savior είναι εξαιρετική, είναι ποιοτική, είναι fun και γενικά ακριβώς αυτό που περιμένεις. Δεν θα σου αλλάξει τη ζωή, αλλά θα σε κάνει να περάσεις πολύ καλά και at the end of the day, αυτό έχει πραγματικά σημασία.

https://www.facebook.com/ironsavior1996/

400

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.