HONEYBADGER * BEND FOR ELEVEN Live @ Death Disco

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Honeybadger + Bend For Eleven live @ Death Disco

Πέμπτη 14/12/2023

Ώρα προσέλευσης: 21:00

Εισιτήρια (στην είσοδο του venue): 8 €

Οι μελωδικοί rockers Bend For Eleven κατεβαίνουν στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου από την πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη, για να ενωθούν με τους αθηναίους Honeybadger και τον alternative desert ήχο τους. Ένα double bill στο Death Disco, μία dark και παράλληλα δυναμική εμφάνιση από δύο καταξιωμένα σχήματα του χώρου.

HONEYBADGER

Οι Honeybadger περπάτησαν στο δρόμο του desert rock για πρώτη φορά μαζί το 2015, με παράλληλες επιρροές το heavy rock, το stoner, τον indie και τον grunge ήχο.

Από τότε δισκογραφικά έχουν δημιουργήσει το “The Rain” EP (2017) και το πρώτο ολοκληρωμένο LP τους με το όνομα “Pleasure Delayer” (2020). Η αναγνώριση από τη σκηνή σε Ελλάδα και εξωτερικό ήρθε σχετικά γρήγορα, μαζί με τη συνεχή τους προσπάθεια για εξέλιξη του μουσικού είδους τους.

Έχοντας κάνει αρκετά lives δίπλα σε σημαντικές μπάντες του ήχου, με τελευταία μια εκρηκτική εμφάνιση στο Under the Sun Cariocas Rock Festival τον Ιούλιο του 2022, προχωράνε αποφασιστικά για τη δημιουργία του δεύτερου τους full length album που αναμένεται στο πρώτο μισό του 2023.

Το τελευταίο τους single – video με το όνομα “Diamonds” κυκλοφόρησε στις αρχές του 2023 και από τότε, μετά από σημαντικές αλλαγές στο line-up, προχωράνε ως power trio στη διαδικασία δημιουργίας του καινούργιου τους άλμπουμ.

Οι Honeybadger είναι οι:

Δημήτρης Βαρδουλάκης – Φωνητικά, κιθάρες

Fogg – Μπάσο

Βαγγέλης Οικονόμου – Τύμπανα

WS: https://www.honeybadger.band

SF: https://tinyurl.com/yculoe4o

BC: https://www.honeybadgertheband.bandcamp.com

FB: https://www.facebook.com/Honeybadgertheband

IG: https://www.instagram.com/honeybadger_band_official
YT: https://www.youtube.com/channel/UCtwiY5G4dapd1OYaMhpTzdQ

BEND FOR ELEVEN

Οι Bend For Eleven είναι ένα rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2014 στην Θεσσαλονίκη. Η σύνθεση της μπάντας τότε ήταν διαφορετική από την σημερινή όμως ο χαρακτήρας της παραμένει ίδιος: κιθαριστικό ροκ με εύηχες μελωδίες και

δυνατά ντραμς.

Από το 2014 έως το 2020, οπότε και εισέβαλε η πανδημία στη ζωή

μας, η μπάντα είχε ήδη δημιουργήσει δύο δίσκους (Aggressive illusions 2016) & (Rebel Day 2020) καθώς και δυο singles.

Οι εμφανείς διαφορές στο ύφος μεταξύ των δύο δίσκων προδίδουν και τα είδημουσικής αλλά και τους καλλιτέχνες που αποτελούν πηγή έμπνευσης για το συγκρότημα.

Οι επιρροές του βρετανικού αλλά και αμερικανικού rock των δεκαετιών ‘60, ’70, η εναλλακτική μουσική της δεκαετίας του ‘90 καθώς και οι κιθαριστικοί ροκ ήχοι από το 2000 και μετά είναι εμφανείς στις μελωδίες του ρεπερτορίου της μπάντας.

Με το πέρας της πανδημίας, οι Bend For Eleven ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις ενώ ήδη δουλεύουν στο στούντιο τις νεότερες ιδέες τους.


Το σημερινό σχήμα αποτελείται από:

Antonis Tsars – Ρυθμική Κιθάρα

Nick Siaxampanis – Ντραμς

Johnny K – Μπάσο

Apostolis Koukoutsis – Κιθάρα


Social Media:

https://www.facebook.com/bendforeleven

https://www.instagram.com/bendforeleven/

https://bendforeleven.bandcamp.com/

Videos:

Evelyn

Feel Me

205