MEFITIC: “Woes of Mortal Devotion”

Οι Ιταλοί γείτονες Mefitic μετά από 10 χρόνια παρουσίας δέησαν να κυκλοφορήσουν το πρώτο άλμπουμ τους, και δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα ποιοτικά αλλά μάλλον ο συγχρονισμός τους δεν είναι και ο καλύτερος.

Το “Woes of Mortal Devotion” μένει πιστό στις Blasphemy/ Black Witchery ρίζες του χαοτικού death/ black που έπαιζαν πάντα οι Ιταλοί, αλλά έρχεται να προσθέσει την σκατίλα και τον βούρκο συγκροτημάτων όπως οι Teitanblood, Grave Miasma, Mitochondrion και ίσως και Portal, και το αποτέλεσμα είναι αξιοπρεπέστατο. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η προσέγγιση είναι δύσκολη στο άκουσμα, θέλει εξοικείωση και διαλείμματα από τον ακροατή, και σαν συνέπεια η αντοχή της ευρύτερης σκηνής σε αυτούς τους ήχους είναι περιορισμένη, όσο το κάνουν 2-3 μπάντες είναι κάτι το ξεχωριστό, όταν οι μπάντες γίνονται 30 γίνεται κουραστικό και προφανώς σε  αντίθεση με πιο “χαλαρά” μαυρομεταλλικά ακούσματα λίγα άτομα θα ασχοληθούν και θα εκτιμήσουν την μουσική όλων.

Οι Mefitic  στέκονται άνετα στο ύψος συγκροτημάτων όπως οι Malthusian, οι προαναφερθέντες Teitanblood κλπ, κατά πόσο όμως θα βρουν απήχηση πλέον είναι θέμα τύχης και marketing. Μεγάλο ατού πάντως οι γαμάτη παραγωγή που σίγουρα τους κερδίζει πόντους, οπότε όσοι έχετε αντοχές και σας αρέσουν τα δύσκολα αφουγκραστείτε, τα παιδιά μπορεί να είναι λίγο στριφνά σαν άκουσμα αλλά σίγουρα κάποιοι θα τους αγαπήσουν.

410

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.