ONTBORG: “Within The Depths Of Oblivion”

Debut album για τους Ontborg, μια μπάντα από τη Βόρεια Ιταλία, οι οποίοι κινούνται στο χώρο του καθαρά σκανδιναβικού μελωδικού death.

Χωρίς να έχει να δώσει κάτι νέο ή ανανεωτικό, το “Within The Depths Of Oblivion” περιέχει συμπαθητικό υλικό του οποίου οι επιρροές είναι εμφανέστατες και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι Ontborg καταθέτουν ένα καλό tribute προς τον ήχο των middle ’90s, όταν και η πλειοψηφία των πιονιέρων του melo death κυκλοφόρησαν τις δουλειές που έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη όλου αυτού του κινήματος. 

Αρκετή βρωμιά στον ήχο με τις κιθάρες να παραπέμπουν στους Entombed και Dismember (και με κομμάτια όπως το “Living Is A Torture” και “No Memories Beyond” να αποτελούν αυτοτελείς οντότητες αυτής της τάσης), ρυθμικώς οι ταχύτητες ισομοιράζονται ανάμεσα στα blast beat μέρη και στα σιδηροδρομικά mid-tempo και φωνητικώς ο Lukas Flarer τα πάει αρκετά καλά, με ένα growl που προσεγγίζει τον Mikael Stanne.

Βασισμένα στους Dark Tranquillity των “The Gallery” / “Mind’s I” τα “A Storm Breaks The Silence”, “Die To Be Alive” και “Black Garden”, επικό Amon Amarth-ικό το ομότιτλο track, το “The Long Awaited Winter” θυμίζει την τεχνοτροπία των Dissection ενώ κάποιες ματιές προς το νέο ρεύμα και μπάντες όπως οι Harakiri For The Sky εμφανίζονται στα “Entwined In Darkness” και “Snow Of Lethe” (το οποίο αγγίζει τα όρια του black).

Η δισκογραφική εκκίνηση χαρακτηρίζεται καλή αν και δεν θα κάνει κάποιο ιδιαίτερο “ντόρο” στους κύκλους των death metaller. Αν είσαι θαμώνας του συγκεκριμένου στυλ ή πρωτοσυναντιέσαι με το είδος θα σου αρέσει το “Within The Depths Of Oblivion” αλλά οι πιο “έμπειροι” δύσκολα θα συγκινηθούν αν και το υλικό είναι καλοπαιγμένο και τίμιο. Ακούς και κρίνεις φίλε αναγνώστη.

https://www.facebook.com/Ontborg/

485

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.