CAPRA: “Errors”

ALBUM

Είδος: Metallic hardcore
Εταιρία: Metal Blade Records/ Blacklight Media Records
Ημ. κυκλοφορίας: 6 Οκτωβρίου 2023

To ντεμπούτο των Capra, “In transmission” ήταν μια από τις αποκαλύψεις του 2021 για τον γράφοντα.

Η εξαιρετική hardcore γκρούβα τυλιγμένη με μεταλλικό μανδύα που οι Capra έχουν ως βάση στον ήχο τους, κλωτσάει κάθε αμέριμνο ακροατή στη βουβωνική χώρα, με τη φόρα που κουτουλάει και ο αιγόκερως που το όνομα της μπάντα χρησιμοποιεί.

Στη δεύτερη τους προσπάθεια, “Errors”, η μπάντα φαίνεται να χρησιμοποιεί περισσότερα mid tempo σημεία, τα οποία με γνώμονα τη βαρύτητα της παραγωγής και τα τούπα τούπα ξεσπάσματα, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα επαναστατική την οποία συνεπικουρούν οι στίχοι που σύμφωνα με τον κιθαρίστα Tyler Harper μιλούν για το να ζεις με τα λάθη που σε ωθούν στο να εξελίσσεσαι σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου με μια νέα αντίληψη, ενώ τίποτα δεν είναι ποτέ τέλειο και δεν θα έπρεπε να είναι. Τα λάθη που κάνουμε είναι εκείνα που μας καλυτερεύουν, θεωρεί ο Tyler.

Η έντονη ερμηνεία της τραγουδίστριας Crow Lotus υπογραμμίζει την κεντρική ιδέα πίσω από τα τραγούδια που σε συνδυασμό με την υπέροχη παραγωγή και τα γεμάτα ενέργεια riffs, φέρνουν ως αποτέλεσμα ένα album που θα γεμίσει την ψυχή όλων όσοι ακολουθούν τη hardcore punk σκηνή, είτε συμφωνούν με τη μεταλλική προσέγγιση των Capra, είτε όχι.

Αυτή τη φορά, οι Capra “υποβαθμίζουν” ελάχιστα την ταχύτητα του ιδιώματος που χρησιμοποιείται μόνο εκεί που εξυπηρετεί το εκάστοτε τραγούδι και τα φωνητικά της Crow έχουν βρει τη δική τους ταυτότητα. To “Errors” έχει μια ηχητική συνάφεια με σχήματα της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, σαν τους Most Precious Blood, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως απόλυτη επιρροή, αλλά απλά και μόνο ως μια παρατήρηση.

Η μισή ώρα του album είναι ένα ύμνος στη μεταλλικότητα και τη συγκρατημένη και υπομονετική οργή, που θα καταλήξει να μεταμορφώνεται σε έναν πολιορκητικό κριό που μπορεί να γκρεμίσει κάθε νοητή πόρτα ασφαλείας.

Ακούγοντας το “Errors” μπορείς να ταυτιστείς με την απόγνωση και τη θέληση για ριζική αλλαγή που οι Capra αποζητούν, ενώ εν κατακλείδι σε αναγκάζει να δυναμώσεις την ένταση και να αφεθείς στις ρυθμικές επιταγές των Αμερικανών.

Οι Capra θέλω να πιστεύω, θα είναι θέμα συζήτησης των οπαδών του ήχου στο άμεσο μέλλον και σίγουρα θα μας χαρίζουν ακόμη καλύτερο και συγκλονιστικότερο υλικό.

Το “Errors” φαντάζει να μην έχει αδύναμες στιγμές, ενώ οι συνεχείς εναλλαγές tempo, ανάλογα με τη διάθεση του κάθε κομματιού, δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις και εξαναγκάζουν το φρύδι να σηκώνεται συνεχώς.

Facebook: https://www.facebook.com/Capraband/
Instagram: https://www.instagram.com/capraband/
Bandcamp: https://capraband.bandcamp.com/album/errors

252

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.