BURY TOMORROW (UK) LIVE IN ATHENS – 20.04 – ARCH CLUB

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

BURY TOMORROW (UK) LIVE IN ATHENS – 20.04 – ARCH CLUB

Οι ήρωες του Βρετανικού metalcore για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

ΩΡΑ: 21:00

Early Bird: 28E

TICKETS

Όποιο μέτρο κι αν θέλει κανείς να χρησιμοποιήσει, οι Bury Tomorrow ανήκουν στην αφρόκρεμα του σύγχρονου βρετανικού metal.

Από την στιγμή που καθιερώθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες ‘βαριές΄ εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου, το σεξτέτο από το Hampshire έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές σχεδόν σε κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό φεστιβάλ, συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στο YouTube, εισέβαλε με δύο άλμπουμ στο top 40 του Ηνωμένου Βασιλείου και πούλησε δεκάδες χιλιάδες εισιτηρια για τα εμπρηστικά τους live. Live που συνδυάζουν πάθος, ακρίβεια και ανένδοτη επιθετικότητα, κάτι πού έχει γίνει σήμα κατατεθέν τους.

Το ότι τα κατάφεραν όλα αυτά, και πολλά άλλα, όχι ακολουθώντας τις εποχιακές τάσεις, αλλά ακονίζοντας σε επίπεδο διαμαντιου το τιμωρητικό, αλλά αβίαστα μελωδικό τους metalcore, μιλάει για έναν χαρακτήρα που λίγες μπάντες οποιουδήποτε είδους, θα επιθυμούσαν να διαθέτουν.
 

Με έναν ήχο που συνδυάζει τη θλιψη του post-hardcore με την μανιασμένη βαρύτητα του metalcore, οι Bury Tomorrow εφορμούν στους ακροατές από όλα τα μέτωπα με τη συναισθηματικά φορτισμένη metal επίθεση τους. 

Αντισταθμίζοντας στρώματα ευχάριστης, ατμοσφαιρικής μελωδίας με ξαφνικές δυνατές εκρήξεις , το συγκρότημα χρησιμοποιεί τα breakdown του για να δημιουργήσει μια ανατριχιαστικά, κυκλοθυμική ατμόσφαιρα. 

Οι Bury Tomorrow σχηματίστηκαν το 2006 στην περιοχή Χάμπσαϊρ της Αγγλίας. 

Αντισταθμίζοντας στρώματα ευχάριστης, ατμοσφαιρικής μελωδίας με ξαφνικές εκρήξεις βαρύτητας, το συγκρότημα χρησιμοποιεί τις καταστροφικές του τάσεις για να δημιουργήσει ένα ανατριχιαστικό, κυκλοθυμικό εφέ, σαν τα τραγούδια να αιφνιδιάζονται όταν προκαλούνται από τις ζοφερές τους μυήσεις. Ο τραγουδιστής των Bury Tomorrow, Winter-Bates, έχει δηλώσει ότι του αρέσει η ικανότητα της μπάντας  να «μεταμορφώνει» το μουσικό ύφος των τραγουδιών, πότε σε «βαρύτερο» και πότε σε «ελαφρύτερο» με σχετική ευκολία. Αυτό ενισχύεται μέσω των διαφορετικών φωνητικών στυλ, με τρόπο χαρακτηριστικό πολλών metalcore συγκροτημάτων. Ενώ ο Winter-Bates εκτελεί ένα σκληρό μείγμα κραυγών και γρυλισμάτων, ο κιθαρίστας Jason Cameron αντιπαραβάλλεται σε αυτό με τα μελωδικά του φωνητικά, συνήθως στο ρεφρέν ενός τραγουδιού.

Το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του 7 studio albums, με πρώτη δισκογραφική δουλειά το 2009 το“Portraits”(2009) και ακολούθησαν το  “The Union of Crowns”(2012), το“Runes”(2014), το “Earthbound”(2016).  

Οι Bury Tomorrow συμμετείχαν σε διάφορα Festivals οπως Slam Dunk, Greenfield, UK Wrap tour, Ghostfest, Summerjam, Reading festival, Summerblast και πολλά αλλα. 

Όμως, τo 2018, το άλμπουμ “BlackFlame”των Bury Tomorrow, ήταν εκείνο που τους εκτόξευσε στα ανώτερα κλιμάκια του metal.

Ήταν το τρίτο συνεχόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος στα Top 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το οποίο πραγματοποίησαν μια επιβλητική περιοδεία, η οποία κορυφώθηκε με ένα τεράστιο show στο εμβληματικό Roundhouse του Λονδίνου. Αλλά στη συνέχεια με το LP “Cannibal” (2020), το συγκρότημα έκανε άλλο ένα άλμα προς τα εμπρός. Για να το ηχογραφήσει, οι Bury Tomorrow ενώθηκαν ξανά με τον παραγωγό των Black Flame Dan Weller (Enter Shikari, Young Guns), ενώ η μίξη και το mastering ολοκληρώθηκαν από τον Adam “Nolly” Getgood και τον Ermin Hamidovic, την ονειρική ομάδα πίσω από το LP των Architects «Holy Hell».  Μετά την πάροδο 18 μηνών απο το LP “Cannibal”, και ύστερα από μια περίοδο εξωτερικών και εσωτερικών διαφωνιών, με την πολύ ωμή πραγματικότητα να προτάσσει ότι ίσως ήρθε η ώρα να μαζέψουν τις επιτυχίες τους και να κλείσουν το «βιβλίο» για μια ιστορική καριέρα 15 ετών, κάτω από αφόρητη πίεση και με την πλάτη στον τοίχο, οι Bury Tomorrow σήκωσαν το «γάντι της μοίρας» και ξεκίνησαν να γράψουν το μουσικό κεφάλαιο που πάντα φαντάζονταν.  Το τελευταίο και έβδομο στούντιο άλμπουμ τους, “Seventh Sun” αποτελεί απόδειξη των δεσμών και της πεποίθησης που απαιτούνται για να διαμορφώσουν οι ίδιοι μια νέα πραγματικότητα, έναν νέο ήχο και ένα νέο μέλλον.  Αν και τα μεμονωμένα singles, Death (Ever Colder) και Life (Paradise Denied), που κυκλοφόρησαν με λίγο περισσότερο από ένα μήνα διαφορά νωρίτερα φέτος, έδωσαν μια πρώτη ματιά στο επρόκειτο να συμβεί , τότε, ολόκληρο το album “Seventh Sun” ισοδυναμεί με την ένδοξη άφιξη σε έναν προορισμό, αυτή τη νέα εποχή. Δεν είναι ο τελικός προορισμός των Bury Tomorrow αλλά είναι αυτός που ενσωματώνει τέλεια το αναζωογονημένο παρόν τους, ενώ προσφέρει περαιτέρω δελεαστικές υποδείξεις για ένα άγραφο μέλλον.  Αυτό δεν είναι «θηρίο εξημερωμένο» αλλά «θηρίο» με ακονισμένα δόντια και νύχια, που σκοπεύει να «σκοτώσει» με στοχευμένη ακρίβεια. Εστιασμένη ξανά, αλλά όχι συγκρατημένη, η διευρυμένη ηχητική παλέτα του “Seventh Sun” εκπέμπει υψηλές μελωδίες, με στρώσεις ανάγλυφης ατμόσφαιρας, καλύπτοντας μια υποκείμενη αγριότητα. 

Οι Bury Tomorrow στα 18 χρόνια της μουσικής τους δραστηριότητας υπήρξαν main support band σε tour συγκροτημάτων οπως οι While She Sleeps, Asking Alexandria, Of Mice & Men, Sleeping with Sirens, Pierce the Veil, I Kill the Prom Queen, Deez Nuts, The Accacia Strain, The Ghost Inside, Architects ενισχύοντας το μουσικό diversity της μπάντας  ενώ συμμετείχαν σε διάφορα festivals όπως Slam Dunk, Greenfield, UK Wrap tour, Ghostfest, Summerjam, Reading festival, Summerblast και πολλά άλλα. 

Το Σάββατο 20 Απριλίου, αυτές τις μουσικές «αντιθέσεις» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά οι φίλοι –και οχι μόνο- του metalcore ήχου καθώς οι Bury Tomorrow έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για ένα μοναδικό live, στην σκηνή του ARCH club.

I felt the sun scorch me
It dried the oceans, destroyed the trees!
We bring pain!
We bring pain!
Pain!
We bring pain!

Early Bird: 28E

171