PUSCIFER: Who is who?

TRIBUTE

Ναι ξέρω, γιούπι. Επιστρέφουν οι Black Keys. Είναι όμως ο μοναδικός λόγος για να πάει κάποιος στο Terravibe Park το Σάββατο 8 Ιουλίου την τρίτη ημέρα του φετινού Rockwave Festival (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ);

Όχι, βέβαια, σπεύδω να σας απαντήσω και θα αναπτύξω την απάντηση μου για να μη νομίζετε ότι γράφω στον αέρα.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσετε τους Αμερικανούς Puscifer.

Ποιοι είναι αυτοί; Μα είναι βέβαια, το άλλοτε “προσωπικό” project του frontman των Tool και A Perfect Circle. Άρα, αφού ακόμη δεν ήρθε η ώρα να ξαναδούμε τους Tool στη χώρα μας, ας δούμε τον μοναδικό James Maynard Keenan σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Για να γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα τους Puscifer.

-To πρώτο όνομα που είχε σκεφτεί για την μπάντα ο JMK ήταν Umlaut, εκείνες οι δυο τελείες που υπάρχουν πάνω από κάποια γράμματα σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες.

-Το όνομα Puscifer είχε χρησιμοποιηθεί σε ένα sketch της κωμικής σειράς Mr. Show το μακρινό 1995, όπου ο JMK εμφανιζόταν ως frontman μιας φανταστικής hardcore μπάντας. Στη σειρά εκείνη έπαιζε ο Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul).

-To 2007 κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους “V is for Vagina”, εμφανώς εμπνευσμένο από τη γνωστή κινηματογραφική επιτυχία “V is for Vendetta”. O JMK συγκρίνει τον ήχο του album με το να “οδηγάς το αμάξι σου ακούγοντας παλαιές επιτυχίες της Motown”.

Στα τύμπανα είναι ο Tim “Herb” Alexander των Primus, στις κιθάρες ο έμπειρος μουσικός παραγωγός Joe Baresi και o άλλοτε συνεργάτης των Nine inch Nails Joshua Leeds Eustis, των οποίων ο μπασίστας Alessandro Cortini επίσης συμμετέχει εδώ, μαζί με πολλούς ακόμη μουσικούς.

Ένα χρόνο μετά κυκλοφορεί remixed version του δίσκου ως ““V” Is for Viagra. The Remixes” με κόσμο και ντουνιά να πειράζει τα κομμάτια (Lustmord, μελη των Queens of the Stone age, Ministry,Slipknot κ.α.).

-To δεύτερο album των Puscifer κυκλοφορεί το 2011 και είναι το πρώτο που περιέχει στη σύνθεση την Βρετανή Carina Round.

O τίτλος τους είναι “Conditions of my parole” και φτάνει στη θέση 27 των Billboards 200.

-Την ίδια χρονιά θα κυκλοφορήσει και το “Donkey Punch the night” ΕΡ που περιέχει διασκευές στα “Bohemian Rhapsody” (Queen) και “Balls to the Walls” (ACCEPT), όπως και δυο καινούργια κομμάτια της μπάντας.

-Album νουμερο τρία έρχεται το 2015 και ονομάζεται “Money Shot”, ενώ τον επόμενο χρόνο έρχονται ως remixes “Money Shot Your Re-Load.” Σε αυτό το album η Carina Round παίρνει περισσότερο χώρο στα φωνητικά και το album ακούγεται αρκετά πιο μεστό από τον προκάτοχο του. Βέβαια, στα charts φιγουράρει 3 θέσεις χαμηλότερα στη θέση 27 των Billboards 200.

-Η πιο πρόσφατη τους δουλειά είναι το “Existential Reckoning” που βγήκε στην αγορά το 2020 και ανέβηκε στη θέση 7 στα Top Alternative albums. Τον περασμένο Μάρτιο επανεφήυρε τον εαυτό του ως Existential Reckoning: Rewired και με αυτό παραμάσχαλα οι Puscifer έρχονται να ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα στη Μαλακάσα.

-Μια απλή έρευνα στο Youtube, θα πείσει και τον πιο διστακτικό για τις εξαιρετικές μουσικοθεατρικές εμφανίσεις τους πο μπορεί κανείς να δει και στην πρόσφατη concert film τους, “Parole Violator” που μπορεί κανείς να νοικιάσει ή να αγοράσει από το puscifertv.com ή το Apple TV/Itunes.

-Εκτός από τους James Maynard Keenan και Carina Round, την μπάντα συμπληρώνει ο Matt Mitchell, ενώ στις ζωντανές τους εμφανίσεις βοηθούν οι Greg Edwards (μπάσο) και Gunnar Olsen (τύμπανα).

Δείτε παρακάτω που μπορείτε να προμηθευτείτε το μαγικό χαρτάκι.

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: viva.gr & hunteragency.gr
Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr, Yoleni’s)

Δίκτυο Public
Public online: http://tickets.public.gr/
Kαταστήματα Public
https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp

341

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.