ATROPHY: “Asylum”

ALBUM

Είδος : Thrash Metal
Εταιρεία : Massacre Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 15 Μαρτίου 2024

Υπάρχει κάτι καλύτερο από πρωί Σαββάτου, καφέ και πραγματικό Thrash;
Θα σας πω εγώ! ´Όχι! Και αυτό γιατί οι Atrophy επέστρεψαν μετά από 34 χρόνια(!!!) παρουσιάζοντας μας την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά ονόματι “Asylum” και ήδη πονάει ο αυχένας μου.

Το “Atrophy” αποτελεί, όπως είπα και παραπάνω, το πρώτο δίσκο της μπάντας μετά από 34 χρόνια. Αποτελείται από εννέα κομμάτια παλιού ορθόδοξου Thrash Metal, τα οποία διατηρούν την ταχύτητα και την επιθετικότητα του “Socialized Hate” καθώς και τα grooves του “Violent By Nature”, προσθέτοντας όμως πιο βαρύ ήχο με αποτέλεσμα, όλος ο δίσκος να βαράει πιο δυνατά και από το σφυρί του Thor. Ξεκινάει με το “Punishment for All”, πολύ δυνατή έναρξη για τον δίσκο καθώς τα γρήγορα riffs σε συνδυασμό με τα τύμπανα που πυροβολούν στο background σε προδιαθέτουν θετικότατα για το τι έπεται να ακολουθήσει στο υπόλοιπο άλμπουμ. Κλείνει με το “Five Minutes ‘Til Suicide”, κομμάτι αποτελούμενο από μπαλαντέ εισαγωγή το οποίο όμως μεταμορφώνεται στην συνέχεια σε ένα πραγματικό Thrash Metal έπος με αποτέλεσμα να ολοκληρώνει τον δίσκο με απόλυτη επιτυχία. Τα lyrics εστιάζουν κυρίως στα κοινωνικά δεινά, από την εξέγερση μέχρι την πλύση εγκεφάλου που πραγματοποιούν τα ΜΜΕ, καθώς και στα προβλήματα που κάνουν τους ανθρώπους να δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

Εν κατακλείδι, το “Asylum” αποτελεί μία καταπληκτική επανένταξη της μπάντας στην ενεργό δράση και θέλω να ελπίζω πως θα συνεχίσουν έτσι χωρίς τόσο μεγάλα διαλείμματα όπως το τελευταίο καθώς έχουν τις δυνατότητες να διατηρήσουν το κλασικό Thrash σε μία εποχή που λίγοι το κάνουν πλέον.

Thrash Metal για μερακλήδες που λέει και μια ψυχή!

Facebook : https://www.facebook.com/atrophyofficial
Instagram: https://www.instagram.com/atrophythrash

521

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.