EMI PATH : “Void”

ALBUM

Είδος: Post Rock/ Ambient
Eταιρεία : Submersion Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας : 3 Μαρτίου 2023

Το “Void” της Emi Path είναι η 5η κυκλοφορία της μουσικού από την Αθήνα, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Post Rock / Ambient / drone. Σημαντικό είναι πως στον συγκεκριμένο δίσκο, τον δεύτερο full length της, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ambient μέρος.

Τα περισσότερα ή όλα τα κομμάτια του δίσκου, θα μπορούσαν σίγουρα να είναι interludes σε prog metal concept albums, καθώς είναι δομικά απλοϊκά και δίνουν έμφαση στην ατμόσφαιρα και όχι στο riffing ή σε στίχους. Συχνά τα slow-burn κομμάτια συνοδεύονται από synthesizers και γυναικείες φωνές που αρμονίζουν τραγουδώντας φωνήεντα. Οι φωνές αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν σε σειρήνες από την Οδύσσεια του Ομήρου. Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα χαοτική και μυστηριώδη, αλλά ταυτόχρονα ευφορική.

Το γοητευτικό αλλά ταυτόχρονα κάπως ανατριχιαστικό “Jelly Void” είναι ένα αφιέρωμα στη πειραματική ambient μουσική, καθώς μέσα σε αυτά τα 2 λεπτά και 19 δεύτερα εμπεριέχονται διάφοροι ήχοι που κόβονται άκομψα και απότομα. Είναι είτε ήχοι από πνευστά όργανα, είτε ηλεκτρονικά παραγόμενοι. Αυτό το δίλεπτο κομμάτι του δίσκου, το οποίο θυμίζει έντονα την αισθητική του “OK Computer” είναι ένα αξιόλογο δείγμα του συνόλου του, καθώς χαρακτηρίζεται από έλλειψη δομής και φιλοδοξίας, έλλειψη στίχων, και φυσικά έλλειψη καθαρής κατεύθυνσης. Όπως προαναφέραμε, η έμφαση δίνεται στην eerie ατμόσφαιρα. Εννοείται προφανώς, πως αυτό είναι μια σεβαστή καλλιτεχνική επιλογή, δεν είναι κωφή η δημιουργός. Όμως, αυτή η επιλογή σαφώς δεν θα εκτιμηθεί από μια σεβαστή μερίδα του κοινού.

Συμπεραίνοντας, το περιεχόμενο του ‘Void’ είναι πιστό στο όνομα του. Δεν έχει σκοπό την απήχηση σε μεγάλο αριθμό των ακροατών. Ο σκοπός του έργου είναι να διχάσει, να συγκινήσει, και να αφήσει ένα ασυνήθιστο αποτύπωμα στους ακροατές.

Bandcamp: https://submersionrecords.bandcamp.com/album/void
Facebook: https://www.facebook.com/SubmersionRecords/
Instagram: https://www.instagram.com/submersionrecords/

413

Avatar photo
About Πασχάλης Γιαμαλής 32 Articles
Περιγράφοντας τον εαυτό του σε τρίτο ενικό πρόσωπο, ο παραπάνω αμφιταλαντεύεται μεταξύ διατήρησης του comfort zone του και εξερεύνησης νέων μουσικών ειδών και περιόδων. Μερικά από τα άλμπουμ - τοτέμ του ειναι τα Blood Mountain, Origin Of Symmetry, Pet Sounds, Astral Weeks, Still Life και In Rainbows. Περίπου θρησκευόμενος, καθώς προσεύχεται στον Stanley Kubrick.