ARCANA 13: ”BLACK DEATH”

EP

Eίσαι οπαδός των 70s cult ταινιών τρόμου; Σου αρέσει η μουσική σου να θυμίζει soundtrack και να δημιουργεί παραστάσεις; Eίσαι εξοικιωμένος με ονόματα όπως, Lucio Fulci, Mario Bava, Dario Argento, χωρίς να θεωρείς ότι είναι παλαίμαχοι Ιταλοί ποδοσφαιριστές ή γαστριμαργικές απολαύσεις; Αν η απάντηση σου είναι όχι, απλά προσπέρασε το άρθρο. Αν όμως είναι ναι, πέτυχες διάνα.

Το Ιταλικό Doom/ Horror κουαρτέτο, έπειτα απο 4 χρόνια και μετά απο το εκπληκτικό “Danza Macabra”, όπου έλαβε διθυραμβικές κριτικές και σχόλια από κοινό και ειδικούς, επανέρχεται με το “Black Death EP” για να στοιχειώσει τις μουσικές μας ακροάσεις. Μετά τις συνεργασίες με τον horror καλλιτέχνη Enzo Sciotti (εξώφυλλο “Danza Macabra”) και τον Claudio Simonetti των Goblin, τελευταία ταφόπλακα είναι η σύμπραξη με τον σκηνοθέτη Luca Canale Brucculeri, για τη μουσική υπόκρουση της νέας horror τηλεοπτικής του σειράς “Black Death” (βασισμένη στο επώνυμο κόμικ ).

Στα πλαίσια αυτού, οι Ιταλοί Arcana 13 κυκλοφορούν σε μορφή 7” 2 τραγούδια, ένα εκ των οποίων διασκευή σε μία Doom εκδοχή του κλασσικού “Wrathchild” των Iron Maiden, η οποία παρεπιπτόντως γ@μεί. Το ομότιτλο κομμάτι αναφέρεται στην μαύρη πανώλη ή μαύρο θάνατο και πραγματευέται μία από τις πιο θλιβερές ιστορίες, όπου περίπου 75-100 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν ανά τον κόσμο. Αυτό και σε συνδυασμό με το εκπληκτικό βιντεοκλίπ που έχουν δώσει στην δημοσιότητα, αναδύουν μια ζοφερή ατμόσφαιρα, καθώς μια ανερχόμενη μελωδία σου κολλάει στο μυαλό και σε καθηλώνει για 5 περίπου λεπτά, με τα αλα Tobias Forge (Ghost) φωνητικά και το αργόσυρτο riff της κιθάρας, εώς ότου το κομμάτι ανεβάσει στροφές και μετατραπεί σε μια Epic/ Doom επέλαση, αφυπνίζοντάς σε από τον λήθαργο μέσα από το ανελέητο headbanging, καθώς σε παρασέρνει ο καλπάζων ρυθμός του κομματιού.

563

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...