JACKYL: “Best in Show”

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που οι JACKYL “πρωτοχτύπησαν” με το ντεμπούτο τους και έκαναν τους οπαδούς το Αμερικάνικου heavy rock ήχου να παραμιλάνε!

Έτσι φτάνουμε αισίως στο 2012 και ο “τρελός” Jesse Dupree και η παρέα του φαίνεται πως δεν έχουν χάσει καθόλου την τρέλα τους και μας παρουσιάζουν το ολοκαίνουργιο CD τους το οποίο τιτλοφορείται “Best in Show”. Αυτό είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ τους και είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ότι καλύτερο μας έχουν παρουσιάσει από το ντεμπούτο τους και μετά!

Οι Jackyl όλα αυτά τα χρόνια έχουν επιβιώσει σε κάθε μουσική τάση, δεδομένου ότι η Αμερικάνικη hard rock δεν ήταν στα φόρτε της τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να κερδίζουν νέους οπαδούς. Το συγκρότημα παραμένει πιστό στον σκληρό και αλήτικο ήχο του και φέρνει μνήμες από Ted Nugent, ZZ Top και AC/DC. Όπως πάντα, η φωνή του Dupree είναι δυνατή και παθιασμένη, το γκρουπ είναι σφιχτοδεμένο και μας προσφέρουν απλόχερα ένα νέο ύμνο stripper-rock με το “Encore (It Makes My Bic Dig Her)”. Το ροκάδικο “Screwdriver” αφήνει αρκετά υπονοούμενα  και στο “Golden Spookytooth” η μπάντα groovάρει αλύπητα!

Οι Jackyl πάντα ήταν ένα συγκρότημα που αρέσκονταν στους cheesy στίχους με έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Όπως πάντα έτσι και τώρα τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν λείπουν και κάνουν το άλμπουμ ιδιαίτερο και αρκετά απολαυστικό.

Πάρα πολύ καλή είναι και η διασκευή του “Cover Of A Rolling Stone” (a Dr. Hook & the Medicine Show), τραγούδι που έχουν διασκευάσει στο παρελθόν και οι Poison. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως όλα τα τραγούδια του άλμπουμ κινούνται και ηχούν σαν να έχουν βγει κατευθείαν από το χρονοντούλαπο των 80s, αρχές 90s. Εν κατακλείδι, το “Best in Show” είναι αναζωογονητικό, δυνατό, βρώμικο και ευχάριστο, προσφέροντας 11 καλοπαιγμένα τραγούδια που θα συναρπάσουν κάθε οπαδό του hard rock ήχου!

Η μπάντα ξέρει ακριβώς τι θέλουν οι οπαδοί τους από αυτούς και τους το προσφέρουν απλόχερα χωρίς φανφάρες και περιττά μοντέρνα στοιχεία.



474