GIVE EM BLOOD: “Seven Sins”

Οι Give em Blood είναι μία καινούργια μπάντα από την Αυστρία και μετά από δύο χρόνια ύπαρξης κυκλοφορούν την πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά (είχε προηγηθεί ένα Split με Dos Dias De Sangre) που φέρει τον τίτλο “Seven Sins”.

Παίζουν μελωδικό metalcore, deathcore θα έλεγα, με πολλές industrial και nu metal επιρροές. Μοντέρνα πράγματα δηλαδή. Για να καταλαβαινόμαστε, θα σας θυμίσουν μπάντες όπως οι Unearth, Emmure  Altars, και Chimaira.

Όλα ωραία μέχρι εδώ. Το θέμα με αυτό το είδος είναι ότι εύκολα κουράζει με την απλότητα του. Πάνω-κάτω όλοι, έτσι απλά να “χτυπιόμαστε” και μέχρι εκεί. Οι Give em Blood προσπαθούν να βγουν από αυτήν την παγίδα. Εμπλουτίζουν την μουσική τους με μελωδίες και χτυπάνε στο ψαχνό με ισοπεδωτικά riff τινάζοντας τον ακροατή σε καίρια σημεία.
Για να πω την αλήθεια ακούγοντας το πρώτο riff (μετά το intro) σκέφτηκα πως εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι αδιάφορο και τετριμμένο. Και αν το ψάξουμε λίγο πιο βαθιά θα καταλάβουμε ότι δε βρήκαμε την μπάντα της χρονιάς ούτε πρόκειται να μείνει κανείς με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας το “Seven Sins”.

Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”. Υπάρχουν στοιχεία που δίνουν κάποια παραπάνω ποιότητα και κρατάνε την συγκεκριμένη κυκλοφορία σε ένα επίπεδο πάνω του μετρίου. Θέλετε κάποιες ταξιδιάρικες μελωδίες, θέλετε κάποια samples που πετιούντε εδώ και εκεί, θέλετε τα extra ογκώδη riff, μάλλον ο συνδυασμός όλων αυτών κάνουν την διαφορά. Ακούστε για αρχή τα “Lifeless”, “Love 2.1”, “Brakish Brain” και “Heroical Demise” και αν δεν σας πείσουν αυτά τότε εγκταλείψτε την συνέχεια της ακρόασης. Να σημειώσω ότι η παραγωγή είναι άψογη. Τα πάντα ακούγονται πεντακάθαρα και ιδιαίτερα στα πιο brutal σημεία ο ήχος τσακίζει κόκαλα.

Εν κατακλείδι, οι Give em Blood είναι μια ελπιδοφόρα μπάντα και η πρώτη της δουλεία έχει να δείξει κάποια καλά στοιχεία. Κάτι μου λέει πως η επόμενη θα είναι καλύτερη. Προς το παρόν οι fans του νεο-metalcore και nu metal ρίξτε μια ματιά στο “Seven Sins”.

503

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.