ANDRACCA: “To Bare the Weight of Death”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρία: Vendetta Records
Ημ. κυκλοφορίας: 19 Ιανουαρίου 2024

“Ανδρα-cca έννεπε, Μούσα, πολύτροπον, ος μάλλα πολλά πλάχθη”.

Ομολογώ πως αποφάσισα να ασχοληθώ με τους Βρετανούς για να μπορέσω να γράψω αυτό το κάκιστο λογοπαίγνιο. Οι blacksters Andracca από τη Γηραιά Αλβιώνα όμως, γέλασαν τρανταχτά με το άστοχο χιούμορ μου και με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως οι συμπτώσεις αυτές, είναι σχεδιασμένες από ανώτερες δυνάμεις.

Δευτεροκυματικό black metal, νορβηγικού τύπου, για ανθρώπους που προσκυνούν τους Dark Throne και τους Immortal (ευτυχώς όχι με καρτουνίστικα φωνητικά), όμως έχουν πλέον συνηθίσει τη νεότερη δυσαρμονική έκφραση του είδους από μπάντες σαν τους Mgla.

Εκφραζόμενοι μέσα από τη θλίψη και την απόγνωση που η ζωή η ίδια προκαλεί και εμπνεόμενοι από τη δική τους εμπειρία, μας οδηγούν μέσα σε ένα ηχητικό σκοτάδι, με τελικό στόχο την επικράτηση του φωτός και όπως οι ίδιοι αναφέρουν, έναν θρίαμβο ανθεκτικότητας και θέλησης.

Το “To Bare the Weight of Death” είναι η δική τους αποδοχή της θνητότητας και του επερχόμενου τέλους της σαρκικής μας υπόστασης, όμως με τον τρόπο εξέλιξης της μουσικής τους, αντλείς δύναμη να υπομένεις τις κακουχίες στις οποίες υποβάλλεται η ψυχή σου. Χεβιμεταλικά σόλος παρεμβαίνουν στα απόκοσμα μπλακμεταλικά riffs, ενώ οι εναλλαγές των τυμπάνων από μπλαστ σε πάνκικο τούπα-τούπα, προσφέρει μια ποικιλία που κρατάει τον ακροατή σε εγρήγορση και τον αναγκάζει σε πολλαπλές επαναλήψεις. 

Οι Andracca, πολύ νωρίς μου προσφέρουν ένα ακατέργαστο διαμάντι που σίγουρα θα κάνει την εμφάνιση του στην τελική λίστα της χρονιάς, εκτός αν μιλάμε για μια χρονιά σταθμό για το black metal. Και να συμπληρώσω, πως η αισιοδοξία που βγαίνει μέσα από αυτή τη σκοτεινά παραθετημένη μουσική, μου θυμίζει λίγο τους δικούς μας Dødsferd. 

Andracca επιφανών, πάσα γη τάφος! 

Bandcamp: https://andracca.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Andraccaband/
Instagram: https://www.instagram.com/andracca/

227

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.