HARK: “Crystalline”

Τελειώνοντας την ακρόαση τίποτα δεν θυμίζει πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα. Όλα τα στοιχεία που συνιστούν έναν μεστό, ώριμο, συμπαγές δίσκο βρίσκονται διάπλατα μπροστά σου.

Ριφάρες που θερίζουν, αλλαγές που αποστομώνουν και μια εξαιρετική live αισθητική που σε κάνει να θέλεις να μπεις μέσα (στο pit).

Διαβάζοντας περισσότερο για την προέλευση των Ουαλών Hark αυτή η ωριμότητα κάπως εξηγείται. Βλέπετε αυτό το πρωτοεμφανιζόμενο τρίο είναι προϊόν του ιδρυτή των γερόλυκων Βρετανών Taint. Κουβαλώντας λοιπόν όλη την πείρα των περασμένων ετών και προφανώς την όρεξη και την ενέργεια του σήμερα οι Hark κάνουν την εμφάνιση τους με την κυκλοφορία ενός επιβλητικού δίσκου που φέρει τον τίτλο “Crystalline”.

Από την αρχή διαφαίνεται η πρόθεση για πολύπλοκες καταστάσεις όποτε καλύτερα να βγάλετε από το μυαλό σας το άμεσο απλό αργόσυρτο sludge και αρχίστε να μπαίνετε στην σφαίρα της υπομονετική ακρόασης. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει άλλωστε και πολύ περισσότερο αργεί να εκτιμηθεί. Εκεί που οι Baroness συναντούν τους High On Fire ξεπετάγονται οι Hark και δημιουργούν έναν δίσκο με συνεχείς αλλαγές ρυθμών και μελωδιών με ήχο που αγγίζει τα τελευταία επίπεδα της βρωμιάς.

Το “Crystalline” είναι σίγουρα ένας δυσκολοχώνευτος δίσκος με στοιχεία από όλο το φάσμα της metal/rock σκηνής σε βαθμό που θα σας μπερδέψει αρκετά. Ο ιδεατός συνδυασμός που επιτυγχάνουν οι Hark είναι αδύνατο να σας αφήσει ασυγκίνητους. Δύσκολο να περιγραφεί και σχεδόν αδύνατο να κατηγοριοποιηθεί, το “Crystalline” αποτελεί έναν από τους δίσκους που κάνουν μία μπάντα να ξεχωρίζει, και εμάς που έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε πραγματικά χαρούμενους.

381

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.