we.own.the.sky, Afformance (08/04/2016) An Club

Η παρουσίαση του ντεμπούτου full length άλμπουμ των we.own.the.sky “Earths Collide” μάλλον δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς θα το ήθελαν και θα το φαντάζονταν οι ίδιοι, καθώς τεχνικά προβλήματα ήχου έκαναν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους, προκαλώντας διακοπές και καθυστερήσεις στο πρόγραμμα.

Υπό διαφορετικές συνθήκες αυτό μπορεί να αποτελούσε σημαντικό παράγοντα απογοήτευσης κι εκνευρισμού. Στην προκειμένη όμως συγκυρία το κοινό, απτόητο, σίγουρα θα θυμάται αυτή τη βραδιά ως μια εμφάνιση ιδιαίτερης συναισθηματικής σημασίας από την αγαπημένη τους μπάντα.

Τη βραδιά προσκλήθηκαν να ανοίξουν οι έτεροι ντόπιοι εκφραστές του ποστ ροκ, Afformance. Κάθε φορά που ακούω τους Afformance , με εκπλήσσουν ευχάριστα σαν να τους ακούω για πρώτη φορά. Γιατί, πέρα από το ότι υπηρετούν το είδος με επιτυχία, καταφέρνουν με τις συνθέσεις τους να κάνουν τον κόσμο να περάσει καλά, με όλη τη σημασία της απλής αυτής λέξης. Ξεκίνησαν με το υπέροχο “Tiger Pray/Lost In Waves” κι έπειτα το up-tempo “Savants” και άναψαν μεμιάς τον διακόπτη του κεφιού μέσα μας. Τι ιδανικότερο από ένα ανεβαστικό ξεκίνημα που διαπνέει αύρα αισιοδοξίας;

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε “με καινούριες και παλιές επιτυχίες” από όλες τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες τους: “Cloudshaper”, “Lugano”, “Christmas Truce” και “Covered In Scales”. Για το τέλος άφησαν το “A Tide Before the Flickering Sun” από το ντεμπούτο άλμπουμ τους A Glimpse to the Days That Pass, το οποίο όπως είπαν και οι ίδιοι είχαν να το παίξουν καιρό.

Μετά το 40λεπτο set των Afformance και με μια μικρή καθυστέρηση με τις προετοιμασίες των πρωταγωνιστών, η ώρα των μαυροντυμένων we.own.the.sky ήρθε γύρω στις 23.20.

Παίρνουν τα τρία πρώτα κομμάτια του νέου άλμπουμ με τη σειρά, το εισαγωγικό “УВБ-76”, το “Transmissions of Static” και το ”Muzzle”. Ακολουθεί το “Parasitic” κι ύστερα ένα μικρό διάλειμμα από τα καινούρια για να ακουστούν και δύο παλιά, το λατρεμένο “Raindrops and Oceans” και το “Alterecho” (και τα δύο από το EP τους “The Glass/Nails”), ενώ τα τεχνικά προβλήματα έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους, δυσκολεύοντας το γκρουπ.

Σειρά έχει το ταξιδιάρικο “22 Halo”, το οποίο παίζουν για πρώτη φορά σε ζωντανή τους εμφάνιση. Τεχνικές δυσκολίες κόβουν και πάλι τη ροή του προγράμματος, ενώ ο κόσμος αναμένει υπομονετικά, με καλή διάθεση και κρατώντας άκρως υποστηρικτική στάση.

Παρ’ όλ’ αυτά, αντί τα προβλήματα να τους κόψουν τη φόρα, με το που έστρωσαν τα πράγματα, για κλείσιμο, “τα έσπασαν” παίζοντας τα “yodatrainschewbacca”, “Penny For Your Thoughts” και “Retrospect”. Ειδικά στο “Penny” μας ζήτησαν να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τις ατυχίες της βραδιάς και να επικεντρωθούμε στο να περάσουμε καλά σ’ αυτό το κομμάτι. Η επισήμανση φυσικά ήταν περιττή, καθώς οι παρευρισκόμενοι δεν φάνηκαν να πτοήθηκαν από τα συμβάντα – απόδειξη σύσσωμα τα κεφάλια που κουνιούνταν ρυθμικά με πάθος, ειδικά στο τελευταίο μισάωρο.

Στις 00.50 έληξε αισίως η βραδιά – μια βραδιά με ιδιαίτερο νόημα και συγκινησιακό φορτίο για όλους, μα κυρίως για τα ίδια τα μέλη της μπάντας. Με πολύ κόπο –όπως ομολογούν οι ίδιοι– έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, με ένα ιδιαιτέρως αγαπητό EP και το παγκοίνως αναγνωρισμένο ως καταπληκτικό Earths Collide, έχοντας ταράξει για τα καλά τα νερά της εγχώριας ποστ ροκ σκηνής. Το πακέτο συμπληρώνεται με τη δυναμική, δεμένη και αεράτη πλέον σκηνική τους παρουσία (δεν ξεχνούμε το εντυπωσιακό άνοιγμα που έκαναν στη συναυλία των Maybeshewill λίγο καιρό πριν) που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο.  Εϊναι σίγουρο ότι, πέρα από τους ουρανούς, οι we.own.the.sky  κατέχουν επάξια και δικαιωματικά την αγάπη και την αμέριστη στήριξη των φίλων του ποστ ροκ. Καλοτάξιδοι!

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

500

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*