ALL SINS UNDONE: “Access denied”

ΕΡ

Είδος: Death/ Thrash metal
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερ. κυκλοφορίας: 10 Απριλίου 2023

-Έχει σκόνη πολύ στο πατάρι, αδερφέ! Πού είπες πως έχεις φυλάξει τις κασέτες;

Αυτή η κουβέντα θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί η κασέτα με το ντεμπούτο ΕΡ των Αθηναίων All Sins Undone, με τίτλο “Access Denied”, σε κάποια ανήλιαγη και σκονισμένη γωνιά του δικού σου παταριού. Βλέποντας το εξώφυλλο, σε παραπέμπει σίγουρα σε κάτι βαρύ, αλλά πολλή πληροφορία δεν αντλείς από το μωβ του χρώμα.

Μέσα βρίσκεις τέσσερα κομμάτια “υπόγειας” παραγωγής που τόσο όμορφα αγκάλιαζε στα 80s το death metal και είναι περιέργως εκείνη που κάνει πιο όμορφη αυτήν την προσπάθεια. Χωρίς να προσπαθούν να γυαλίζουν το αποτέλεσμα ή να λάμψουν με έξτρα φιρφιρίκια το παίξιμο τους οι All Sins Undone παίρνουν φόρα και μπουκάρουν σε κάποια μαύρη τρύπα. Που κατέληξαν;

Κάπου στο 1988 αφού τα “Seven Churches” των Possessed και “Scream Bloody Gore/ Leprosy” των Death έχουν κυκλοφορήσει και η ελληνική σκηνή έχει αρχίσει να κινείται ώσπου φτάνει να κυκλοφορεί albums σαν το “World’s Grave” των Piranha. Ο ήχος είναι εφάμιλλος με εκείνης της εποχής, οπότε υποθέτω πως το underproduction ήταν ηθελημένο στην περίπτωση τους.

Εν κατακλείδι, ένα ντεμπούτο για φίλους του απλού, αλλά σε ρυθμούς ταβερνόξυλου, death metal, που δεν έχουν ανάγκη από φιοριτούρες, ενώ διαθέτουν ακόμη μαγνητόφωνο (πωπω λέξη) που δουλεύει. Αν δεν το κυκλοφορήσουν σε κασέτα θα είναι σφάλμα.

Κανείς μας δεν πρόκειται να κερδίσει το τζόκερ αποκτώντας το, αλλά η τιμιότητα των All Sins Undone σπάει ταβάνι. Διασκεδαστικό φουλ και ιδιαίτερα νοσταλγικό από άκρη σε άκρη.

Από μένα είναι ναι.

Facebook: https://www.facebook.com/people/All-SinS-UndonE/100090920923682/
Bandcamp: https://allsinsundone.bandcamp.com/album/access-denied-ep

800

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.