ABORTED: “Vault of Horrors”

ALBUM

Είδος: Death / Grind Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2024

Νέο album και για τους Βέλγους τρομοκράτες Aborted οι οποίοι ολοκληρώνουν μια ντουζίνα από δίσκους – βόμβες μολότωφ εδώ και μια 25ετία που βρίσκονται στο κουρμπέτι. Που σημαίνει ότι η παρουσία τους είναι τακτικότατη με μια πλήρη κυκλοφορία κάθε 2 χρόνια.

Τι έχουμε στο “Vault of Horrors”; Καμία παρέκλιση στυλιστιστικά, η τετράδα από τη Φλάνδρα επιδίδεται σε υπερτεχνικό death metal με ξεσπασματικές έξαλλες grind δόσεις αλλά και core σπαστικότητες εδώ κι εκεί. Πέρα από το σαρωτικό σφυροκόπημα από τον Ken Bedene (drums – πραγματικά απορώ με αυτόν τον άνθρωπο, αέναο ερώτημα πως βγάζει τα live shows τους αλλά απάντηση δεν πρόκειται να πάρω, τουλάχιστον συμβατική )και τον sessionά μπασίστα Stefano Franceschini, αυτό που διαφοροποιεί τους Aborted στο νέο album είναι τα εξαιρετικά μελωδικά solos (σε κάποια από τα κομμάτια όπως το εξαιρετικό “Dreadbringer”) από τον Daníel Máni Konráðsson. Κατά τ’άλλα, τα ρυθμικά riffs των κομματιών είναι ισοπεδωτικά, μιλάμε για έναν χείμαρρο ηχητικού ξύλου. Όσο για την “παλιοσειρά” και μόνο ιδρυτικό μέλος Sven de Caluwé, εννοείται ότι παραμένει το ίδιο κτήνος πίσω απο το μικρόφωνο, ένα λαρύγγι με γενικά μεγάλη εκφραστική γκάμα αλλά πάντα στο πλαίσιο του πηγαδήσιου growl. Απίστευτα δυναμικός και σίγουρα καθορίζει την ισχύ που βγαίνει από τη μουσική των Aborted. Credit επίσης είναι και ο ολοκάθαρος ήχος με την ομάδα παραγωγής να έχει μειώσει στο ελάχιστο τον χαοτισμό με αποτέλεσμα να μη χάνει ο ακροατής το τόπι.

Φοβερό το “Death Cult”, πολύ καλό το ”Condemned to Rot” με τη συμμετοχή του Francesco Paoli των Fleshgod Apocalypse, το “Hellbound” όπως και το “Malevolent Haze” (εξαιρετικός επίλογος, μεταφέρει με απόλυτη εφιαλτικότητα το post-apocalypse συναίσθημα), κομμάτια που δίνουν απόλυτα το στίγμα των Aborted οι οποίοι μην ξεχνάμε ότι ήταν η κυριότερη επιρροή στον ανάλογο στυλ που αναπτύχθηκε και στις U.S. αλλά και στην Ευρώπη με μπάντες – τέρατα όπως οι Decapitated.

Τελικώς, καλό album από τους Aborted με το “Vault of Horrors” και αυτή τη φορά. Φυσικά δεν τίθεται θέμα για άκουσμα ψυχαγωγίας. Πολύ δύναμη και τεχνική, θα το αγαπήσουν οι hardcore εγκέφαλοι όσο και αυτοί που λατρεύουν τις παρτιτούρες, οι λάτρεις της στριφνότητας. Για πολύ συγκεκριμένους death metal εγκεφάλους, οι “ορθόδοξοι” μακριά.

Facebook: http://www.facebook.com/Abortedofficial
Official website: http://www.goremageddon.be/

323

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.