9ο ROCK FESTIVAL – ΛΑΡΙΣΑ: Η σύνθεση της πρώτης ημέρας

NEWS

Δημοσιοποιήθηκαν από τους διοργανωτές οι λεπτομέρειες της πρώτης μέρας του 9ου Rock Festival, που αποτελεί πια θεσμό για την πόλη της Λάρισας. Υπενθυμίζουμε πως το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ έχει ήδη ανακοινωθεί, και περιλαμβάνει τον Zak Stevens με τους Archon Angel, καθώς και τους Black Juju και Dreamrites, την Κυριακή 5 Απριλίου στο club ΜΥΛΟΣ 1927.

Σάββατο 4 Απριλίου, Λάρισα, Nevermind (Koυμουνδούρου 16).

Aherusia – Free fall – Melan Selas.

Tιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: Snuff Tobacco stores (Φιλελλήνων 53 – Παπασταύρου 4).

After party: Nevermind (Guest dj set Πάνος Καρανίκας).

Οι Aherusia αποτελούν αναμφίβολα την αντιπροσωπευτικότερη folk metal μπάντα της ελληνικής Σκηνής, με έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει παραδοσιακή ελληνική μουσική και προ-Γρηγοριανό ευρωπαϊκό folk, με black metal, post και epic. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τα: “Whispers Of Moon EP” (1999), “And The Tides Shall Reveal The Traces” (2009), “As I Cross The Seas Of My Soul” (2013), δουλειές στις οποίες δεν δίστασαν να αγγίξουν όλα τα μουσικά είδη που προαναφέρθηκαν, να πειραματιστούν και τελικά μοιραία να καταλήξουν στο εξαιρετικό “Prometheus: Seven Principles On How To Be Invincible” (2017), που μεταφέρθηκε και θεατρικά για τρεις επιτυχημένες σεζόν. Με το νέο τους δίσκο “Noctos~An Answer(?)”, οι Aherusia συνεχίζουν το μουσικό τους ταξίδι, διασκευάζοντας 11 τραγούδια – παραλογές της ελληνικής μουσικής με έναν εντελώς δικό τους τρόπο, ιχνηλατώντας τις έννοιες της επιστροφής, του ξενιτεμού, της πατρίδας και του ποια είναι αυτή για κάθε άνθρωπο, του τι αγαπά η καρδιά μας και τι στερείται.

Οί Freefall δημιουργήθηκαν στα τέλη του προηγούμενου αιώνα στη Κατερίνη. Έκτοτε αλλάζοντας συνεχώς μέλη και ενίοτε μουσικές αποχρώσεις γνωστοποίησαν το όνομα τους στο εγχώριο underground σα μια μπάντα που συνδυάζει τη βαρύτητα του death metal με τη ρυθμική rock τραγουδοποιία. Έχοντας επιτέλους καταφέρει να σταθεροποιήσουν το line up τους τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν μετά από το Cul De Sac album του 2015 με το νέο τους EP Dead Is The Oldest That You Can Get. Φορώντας την αθλητική death metal αμφίεση τους και μπολιάζοντας την με αρκετές punk/hardcore/darkwave αναφορές οι Freefall είναι έτοιμοι να ροκάρουν ξανά τα (μεσήλικα και όχι μόνο) πλήθη των ακροατών τους!

Οι Melan Selas σχηματίστηκαν το 2015, στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Αποτελούνται από τον D.K., μέλος των Riffobia και την Ἀστραία (Astraea), μέλος των Oletir. Οι πρώτες τους συνθέσεις κυκλοφόρησαν ως E.P. από την Metal Throne Productions τον Απρίλιο του 2016 και ακολούθησε το ῬΕΟΝ σε μορφή βινυλίου από την Iron Bonehead Productions τον Μάιο του 2018. Πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2019 το άλμπουμ ΦΑΟΣ κυκλοφόρησε από την Hammer Of Damnation. Το είδος της μουσικής των Melan Selas χαρακτηρίζεται ως black metal με επικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία, καθώς είναι φανερές ορισμένες black/thrash επιρροές. Στιχουργικά τα θέματα αφορούν την φύση, τον αρχαίο κόσμο και γενικώς την φιλοσοφία.

370