ETHS: “Ex Umbra In Solem” EP

Οι ETHS είναι μια αρκετά ξεχωριστή μπάντα που προσπαθεί να παρουσιάσει κάτι το προσωπικό συνδυάζοντας στοιχεία από τον χώρο του nu metal και του deathcore έχοντας ως σήμα κατατεθέν μία ξεχωριστή γυναικεία φωνή.

Μέχρι πρότινος την ξεχωριστή αυτή φωνή που από την μία ξερνάει επιβλητικά death/gore φωνητικά και από την άλλη απαγγέλλει με αγγελική φωνή την προσέφερε η δεσποινίς Candice Clot. Η αντικατάσταση της φαντάζει δύσκολη για τους φίλους της μπάντας και οι ETHS δίνουν την απάντηση τους με το EP “Ex Umbra In Solem” στο οποίο παρουσιάζουν την καινούργια δεσποινίδα που θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο των φωνητικών και που ακούει στο όνομα Rachel Aspe.

To προκείμενο EP το οποίο κυκλοφορεί δύο χρόνια μετά το επιτυχημένο άλμπουμ “III” περιέχει ένα μόνο καινούργιο κομμάτι, τρεις live εκτελέσεις με την καινούργια τραγουδίστρια καθώς και τρία επανεκτελεσμένα κομμάτια από τον προηγούμενο δίσκο στα οποία όπως θα καταλάβατε τα φωνητικά έχει αναλάβει η Rachel Aspe.

Στο μουσικό κομμάτι, το ολοκαίνουργιο ομότιτλο κομμάτι του EP δείχνει πως οι ETHS συνεχίζουν εκεί που σταμάτησαν στο “III”. Επίθεση από όλες τις πλευρές και άκρως δυναμικό ξεκίνημα με “πολεμικό” drumming, groovy κιθάρες και brutal φωνητικά. Κατά την διάρκεια όλα τα παραπάνω  δίνουν την θέση του σε ένα “απαλό” ατμοσφαιρικό ρεφρέν που συνοδεύεται από μία μοντέρνα “γέφυρα”. Προβλεπόμενα πράγματα δηλαδή αλλά άρτια δεμένα μεταξύ τους με αποτέλεσμα το κομμάτι να γίνεται αρεστό πολύ εύκολα. Η φωνή της Rachel ταιριάζει απόλυτα στο ύφος και το είδος που έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν οι ETHS και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος που θα αναπολήσει την Candice.

Αυτό γίνεται σαφές ακούγοντας και τα επόμενα κομμάτια τα οποία ουσιαστικά υπάρχουν για να παρουσιάσουν τις δυνατότητες της Aspe και τίποτα παραπάνω. Η παραγωγή στις live εκτελέσεις είναι άριστη και δεν νομίζω ότι η καινούργια frontman αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να εκτελέσει τα κομμάτια και να περάσει τον δικό της τρόπο έκφρασης.

Το “Ex Umbra In Solem” ενδείκνυται σε οπαδούς της μπάντας που έχουν την περιέργεια να δουν την όποια αξιοπιστία της μπάντας μετά την αλλαγή της Candice Clot. Πιστεύω ότι από το πρώτο δευτερόλεπτο ακρόασης ένα χαμόγελο θα ζωγραφιστεί στο πρόσωπό τους μιας και η αντικαταστάτρια είναι κάτι παραπάνω από επαρκής. Επίσης η ολοκαίνουργια σύνθεση που υπάρχει στο EP προϊδεάζει κάτι καλό για το μέλλον και δεν πρόκειται να μείνει κανείς παραπονεμένος.

479

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.