MORTILLERY: “Shapeshifter”

Από τον Καναδά με αγάπη λοιπόν, οι Mortillery μας στέλνουν τα φιλάκια τους και μας στέλνουν και για τσάι με την τριτη κυκλοφορία τους, “Shapeshifter”.

Καλόγουστος Thrash Metal δίσκος με μοντέρνα παιξίματα, κομμένα και ραμμένα στην ηχητική των ημερών μας, με έμφαση στις επιρροές τους και με γυναικεία υπογραφή καθώς τα 2 από τα 5 μέλη των Mortillery ανήκουν στο “ασθενές” φύλο.

Καθαρή αμερικανιά βέβαια σε ό,τι αφορά τον ήχο που μας πάει προς την Bay Area φάση του Thrash και λιγότερο σε ευρωπαϊκά πρότυπα, κάτι που φαίνεται κι από τις επιρροές τους. Από τα αυτιά μας περνάνε ήχοι που αναγνωρίζουμε σε δουλειές των Slayer, Testament, Anthrax, S.O.D, Suicidal Tendencies, Exodus κι η ευρωπαϊκή τους εκπροσώπηση γίνεται με πινελιές από Kreator και Holy Moses.

Καταπληκτική η παραγωγή στον δίσκο και μοντέρνα όπως είπαμε και πριν. Το κιθαριστικό δίδυμο σπέρνει κυριολεκτικά τον πανικό (εγώ εντυπωσιάστηκα) με κολασμένα riff, ατελείωτες δισολίες, αλληλλογεμίσματα κι αλληλοσυμπλήρωση των μεταξύ τους εξαχόρδων. Αυτό κάνει το σωστό κιθαριστικό teamwork. Ο drummer της υπόθεσης (άλλος πανικός από εκεί) είναι εντυπωσιακά καταιγιστικός και Testament-ικός με τον τρόπο που χειρίζεται τα τύμπανα… πραγματική καταιγίδα!

Τέλος, όσον αφορά την γυναικεία υπόθεση τους συγκροτήματος, την μπασογραμμή την κρατάει ακούραστα η Miranda, σαν ένας άλλος Steve DiGiorgio (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) και στα φωνητικά η Cara McCutchen δίνει πόνο σε ευρεία κλίμακα. Από τα χαμηλά στα ψηλά και από τα καθαρά φωνητικά στις extreme κραυγές που πανικοβάλλουν κάθε ακροατή!

Με λίγα λόγια οι Mortillery είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει ο Καναδάς εν έτη 2016 και αν με ρωτούσατε τι βαθμολογία θα έβαζα εδώ, θα ήταν ένα πεντακάθαρο 9/10.

504

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.