TURBOCHARGER: “High Octane Monster”

ALBUM

Είδος: Heavy Rock ‘n’ Roll
Εταιρεία: Swallow It All Records
Ημ. κυκλοφορίας: 2 Απριλίου 2023

Ήρθε email. Διαβάζω Κατερίνη και Heavy r’n’r και το μυαλό μου πάει αμέσως στους αγαπημένους Green Goblins. Ανοίγω τα σόσιαλ των συντοπιτών τους Turbocharger και βλέπω ως επιρροές Motorhead, Venom, Misfits, Zeke. Σκέφτομαι, ωραία θα περάσουμε.

Ήδη έχετε καταλάβει περί τίνος πρόκειται λογικά, και μπορώ να ομολογήσω πως σε γενικές γραμμές, δεν θα πέσετε έξω από όσα φαντάζεστε. Το εναρκτήριο “Kill to Live Another Day” είναι ίσως λίγο πιο glam rock σε ύφος, αλλά πιστέψτε με από κει και πέρα, το όχημα των Turbochargers τουρμπάρει και σίγουρα κάνει τον θείο Lemmy να στρίβει ευτυχισμένος τα μουστάκια του.

Σε διάρκεια τα τραγούδια δεν υπερβαίνουν κατά πολύ τα 3 λεπτά (στη χειρότερη) και έτσι, σε σύνολο δεκατεσσάρων φτάνουμε τα μόλις 35 λεπτά. Αλλά έτσι μας αρέσει εμάς το θυμωμένο r’n’r, σύντομο, έντονο και γκρουβάτο, να σε κάνει να χορεύεις και να ιδρώνεις μεθυσμένος. Βέβαια, να αναφέρουμε πως 5 από αυτά τα 14 υπήρχαν και στο παρθενικό τους ΕΡ, “Heavy R’n’R Machine” και έτσι όσοι αποφασίσουν να αγοράσουν το βινύλιο, θα λάβουν ουσιαστικά σε ένα πακέτο όλο το κυκλοφορημένο υλικό της μπάντας. Για να περιγράψουμε λίγο καλύτερα τα πράγματα όμως, οι ταχύτητες τους είναι ηρεμότερες των προαναφερθέντων Green Goblins, και θα έλεγα πως περισσότερο θα ταίριαζαν με τους Θεσσαλονικείς Overpower (οι οποίοι είναι όμως λιγότερο τραχείς) ή στους Αθηναίους Beggars.

H παραγωγή είναι γεμάτη όσο πρέπει και ογκώδης αρκετά για να σε βάλει στο σωστό mood, αλλά θεωρώ πως η επιλογή του “Kill to Live Another Day” ως μπάσιμο θα έπρεπε να έχει επανεξεταστεί μιας που δεν φαίνεται να είναι εφάμιλλο των όσων ακολουθούν που είναι απείρως ομορφότερα και δυνατότερα. Το εξώφυλλο δίνει το σωστό racing πρόσημο που φαίνεται να ταιριάζει πολύ στο attitude της μπάντας, αλλά και στον ήχο της που θα είναι ιδανικός για “κόντρες” και αυτό είναι πάντα ένα συν σε μια κυκλοφορία.

Ένα μισάωρο και κάτι γνήσιας αλητείας που σκοπό έχει να βγαίνει προς τα έξω και να διασκεδάζει τα πλήθη, οπότε αν τους πετύχετε σε κάποιο στέκι να ρολάρουν, μη διστάσετε να μπείτε μέσα. Η μουσική τους είναι σχεδιασμένη για “ζωντανά” και είμαι σίγουρος πως η μπυρίτσα θα κυλήσει ευχάριστα στον καταπιόνα σας.
Χάρηκα που σας γνώρισα, Turbocharger και ελπίζω να γίνετε τόσο γνωστοί όσο τα ακτινίδια της Πιερίας.

Σανίδα το πόδι και 6η καρφωτή.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100027689817049
Instagram: https://www.instagram.com/turbochargerband.gr/
Bandcamp: https://turbocharger.bandcamp.com/

369

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.