SHADOWDREAM: “Um”

Οι Shadowdream είναι ένα καθαρά ambient solo project του πολυοργανίστα Σέρβου Rastko Perisic.

Θεματολογικά σατανοφιλοσοφικός (σ.σ. Grab him by the horns and fakk him up the ass), ο τύπος αυτός έφθασε στην έκτη κυκλοφορία, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο.

Soundtrackικές ατμόσφαιρες, αντισυμβατικές ritual ηχητικές τεχνοτροπίες, παρόμοιες με τους Wardrunna, τους Vainaja ή τους Circle και υποτονικότητα. Στο δελτίο τύπου υπάρχει η ένδειξη “ambient jazz with black metal tones”. Οι μόνες συνάφειες που θα μπορούσα να εντοπίσω είναι το jazz drum φόντο, στο οποίο ουσιαστικά ακούω την τεχνική ενός καλού drummer, εν μέσω διαφόρων αλλοπρόσαλλων ήχων (φλάουτο, synth απόκοσμες fade out αντιμελωδίες) και δαιμονοψιθύρων γύρω στα 2Khz. Όσο για την έννοια “black metal”, δρα εντελώς αποπροσανατολιτιστικά, τουλάχιστον ως προς το “metal” στοιχείο το οποίο είναι παντελώς απών. Ναι, είναι σκοτεινό, ναι, είναι ψυχοπλακωτικό, ναι, θα μπορούσε να ντύσει θαυμάσια μια horror ταινία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε metal.

Το “Um” είναι ένας τυπικός “κάτι-νιαουρίζει-ρε-μανάρι-μου-ή-από-τα-ηχεία-ακούγεται;” δίσκος, ένα Full In Tsimpla album, που απευθύνεται σε συγκεκριμένο/ σαλεμένο/ μισανθρωπικό κοινό. Μουσικώς… δεν υπάρχει μουσικώς, γιατί είναι συνονθύλευμα ήχων και όχι μουσικής. Ιατρικώς δε, η καλύτερη πρόταση στον πόλεμο κατά της κατανάλωσης φαρμάκων για την αϋπνία. Προσωπικώς; Ένα διπλό γλυκύβραστο παρακαλώ και βάλε κανένα τέλι να βαράει στο πικάπ μπέϊμπι…

540

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.