KIMI KARKI: “The Bone of My Bones”

Αν σας λέει κάτι το όνομα (αν και δύσκολο), το γνωρίζετε από τους Lord Vicar και Orne.

Ο Kimi Karki είναι ένας Φιλανδός κιθαρίστας, ο οποίος παράλληλα έχει και πτυχίο στην Ιστορία, και το “The Bone of My Bones” είναι η πρώτη του προσωπική δουλειά.

Από πέρυσι ο Kimi, περιοδεύει με τη δωδεκάχορδη (!) κιθαρίτσα του, παρουσιάζοντας δικά του τραγούδια, όπως και διασκευές σε τροβαδούρους όπως Johnny Cash, Leonard Cohen και Neil Young. Με τον καιρό λοιπόν, μάζεψε το υλικό που είχε συνθέσει ο ίδιος και αποφάσισε να το κυκλοφορήσει επίσημα, και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μάλλον καλά έκανε.

Το “The Bone of My Bones” είναι ένας καθόλα folk δίσκος, άμεσα επηρεασμένος από τους προαναφερθέντες ερμηνευτές, ο οποίος θα χαροποιήσει ακροατές ανάλογων ακουσμάτων, ταξιδεύοντας τους πρόσκαιρα, μέσω απλοϊκών εκ πρώτης όψεως κομματιών, μακριά από στρες και καθημερινότητα. Σύμμαχος του album, η δίχως φανφάρες μουσική προσέγγιση του Kimi, που σου αφήνει όμως ένα ανολοκλήρωτο αίσθημα, καθώς 35 λεπτά παραείναι λίγα…

Ίσως το album να ήταν κάπως πιο γεμάτο (και συνάμα πιο θελκτικό στους μη-fan του είδους) άπαξ και συμπεριελάμβανε και κάποιες από τις διασκευές που έπαιζε στα live. Όπως και να’ χει, είναι συμπαθέστατο.

496

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.