BREAKTHROUGH: “Against All”

Λέξη κλειδί είναι το bay area thrash metal. Οκ, περισσότερες από μία λέξεις!

Και ειδικότερα Metallica (της πρώτης περιόδου). Σε αυτούς στηρίζονται κυρίως οι Breakthrough.

Τα τραγούδια τους είναι όμορφα, αλλά πρέπει κατά τη γνώμη μου να αποHetfieldοποιηθούν για να αποκτήσουν τη δική τους ταυτότητα. Ξέρουν να παίζουν το είδος και σίγουρα στο μέλλον, θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντες.

Το “Tomahawk” έχει ένα πολύ ωραίο riff και προσπαθεί όπως και τα υπόλοιπα κομμάτια του album να ακουστεί, σαν τους πατέρες τους, λησμονώντας δίσκους σαν τα “Ride The Lighting” και “…And Justice for all”.

Αν ξεχάσω αυτόν τον συσχετισμό, τα κομμάτια τους είναι άκρως διασκεδαστικά, καλά εκτελεσμένα και με ικανοποιητική παραγωγή και με περισσότερη εξάσκηση, τα πράγματα σίγουρα θα γίνουν καλύτερα, όταν θα είναι πιο σίγουροι για τους εαυτούς τους και θα βάλουν πιο έντονα το προσωπικό τους στοιχείο στη μουσική.

Μόνο θετικές είναι οι εντυπώσεις που γέννησαν οι Breakthrough, οι οποίοι μάλιστα, θα παίξουν παρέα με τους Mayfair στην Καβάλα στις 22 Απριλίου.

Thrash it up, lads!

626

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2121 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.