INFLUENZA: “Influenzial”

Πάνω στην ώρα με το φτάρνισμα ήρθε η γρίπη από τη Θεσσαλονίκη. Οι Influenza ξεκίνησαν το 2009 σαν μαθητικό συγκρότημα κάνοντας διασκευές και τώρα, αποφάσισαν να ηχογραφήσουν το δικό τους υλικό σε demo. Τίτλος αυτού “Influenzial”.

Πρώτα από όλα, χαίρομαι πάρα πολύ που αντίθετα με τους συνομήλικους τους που ως επί το πλείστον παίζουν stoner και alternative, οι νεαροί Θεσσαλονικείς αποτίουν φόρο τιμής στις ρίζες της rock μουσικής, φέρνοντας στα αυτιά μας γνήσιο rock ‘n’ roll.

Μουσική για Party με το σαξόφωνο να δίνει μια έξτρα αρχοντιά και ρυθμοί που βασίζονται στα παλιά, αλλά ράβονται επάνω στα καινούργια.

Η φωνή του Αποστόλη είναι όμορφη και έχει δυνατή χροιά και η μπάντα μοιάζει να είναι δεμένη.

Προτείνω γρήγορα να προσπαθήσουν για κάτι πιο προσεγμένο και ολοκληρωμένο, μιας και οι συνθέσεις τους είναι πραγματικά αξιόλογες.

Επιρροές από swing και funk ήχους μπορεί ο καθένας να αναγνωρίσει, αλλά ο ήχος που επικρατεί είναι εκείνος που έκανε το Βασιλιά να λικνίζεται.

Φαίνεται πως μαθαίνουν τι δουλειά από τους Bullets και έτσι, το rockabilly θα μείνει ζωντανό για πάντα.

Δώσε….

505

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.