BIOSCRAPE: “Exp. Zeroone”

Ύστερα από επτά χρόνια ύπαρξης, κάποια demo και ένα EP, οι ιταλικής καταγωγής Bioscrape κυκλοφορούν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.

Το “Exp. Zeroone” όμως περνάει σχετικά απαρατήρητο, καθώς το groove metal που παίζουν οι Bioscrape δεν έχει να πει τίποτα καινούργιο και δη, τίποτα το ιδιαίτερο. Μουσικά δεν είναι κακό, θεωρώ όμως πως τα φωνακλάδικα φωνητικά τύπου Sepultura και Pro Pain δεν κολακεύουν το αποτέλεσμα, ενώ η συνεχής χρήση τους με κούρασε.

Άλλοτε νομίζεις πως ακούς hardcore, άλλοτε κομμάτια με ψήγματα από industrial και άλλοτε κάτι άλλο, με την ευρύτερη μουσική ταυτότητα να μην καταλήγει κάπου, και στην προσπάθειά τους να μην ενταχθούν σε κάποιο συγκεκριμένο ηχητικό σύνολο, πέφτουν στην παγίδα της αδιάφορης απόδοσης.

Δύσκολα το “Exp. Zeroone” θα ξαναβρεί το δρόμο του στο cd player μου.

467

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.