MUTATION: “Error 500”

Πόση τρέλα και παράνοια χωράει σε ένα δίσκο;

Πολύ είναι η απάντηση αν σκεφτεί κανείς μπάντες όπως οι The Locust, οι Human Remains και οι νεοσύστατοι Mutation για τους οποίους θα αναφερθούμε σε αυτό το κείμενο. Το “Error 500” που κυκλοφορούν θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί από πολλούς ένα “λάθος” ή μία κυκλοφορία γεμάτη “λάθη”.

Δεν χρειάζεται να περάσει ούτε ένα λεπτό για να καταλάβεις πως ό,τι ήξερες για κανόνες στην μουσική πάει περίπατο. Ρυθμοί και ομαλότητα είναι δύο πράγματα που ξεχνάς όταν ακούς την κυκλοφορία τούτη. Και όχι δεν μιλάω για progressive όπως το έχεις στο μυαλό σου. Μιλάω για αλλοπρόσαλλες πειραματικές καταστάσεις που κάνουν ικανές να διαλύσουν κάθε εγκεφαλική σου δραστηριότητα. Στα όρια της τρέλας.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε ήδη αλλά  το Error 500 των Mutation είναι εξαιρετικό. Τον λάτρεψα αυτόν τον δίσκο. Στιβαρότητα, εναλλαγές από την τρέλα στη απόλυτη τρέλα και στο βάθος η απόλυτη λογική. Α ρε υπέρ-μέγιστοι Melt Banana τι κληρονομιά έχετε αφήσει!

Από την παιδική τρέλα του “Utopia Syndrome” και την επιβλητικότητα του “White Leg” πέρασμα στην IDM trance-ίλα του “Mutations” και την πανωλεθρία και τον “ρομαντισμό” του “Innocentes In Morte”. Μιλάμε για μαγικά πράγματα! Έστω και από περιέργεια οφείλεται να ακούσετε αυτή την… περίεργη δουλεία. Το σίγουρο είναι ότι ή θα την αγαπήσετε ή θα την μισήσετε… μαζί με εμένα.

517

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.