BLACK RAINBOWS: “Superskull”

ALBUM

Είδος: Psychedelic Stoner\Heavy Rock
Εταιρεία: Heavy Psych Sounds
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Ιουνίου 2023

Οι Black Rainbows είναι μια psychedelic stoner\heavy rock τριάδα από την Ιταλία και στις 9 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν τον όγδοο ολοκληρωμένο δίσκο της καριέρας τους με τίτλο: “Superskull”. Σε γενικές γραμμές, τα promos και η εταιρεία τους περιγράφουν το είδος που παίζουν αρκετά καλά ορίζοντάς το ως psychedelic stoner\heavy rock, αλλά η αλήθεια είναι ότι την πιο χαρακτηριστική περιγραφή την βρήκα στο επίσημο site τους. Οι ίδιοι περιγράφουν τον ήχο τους ως: heavy psych stoner 70’s fuzz rock band with psychedelic space acid rock attitude. Όταν το είδα χαμογέλασα, αλλά πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη περιγραφή του ήχου τους. Διάλεξαν πολύ προσεχτικά τις λέξεις που χρησιμοποίησαν καθώς κάθε μία αποτελεί είδος που ο ακροατής θα βρει και στο “Superskull”.

Το “Superskull” κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη ματιά. Για μια ακόμη φορά οι Black Rainbows επέλεξαν ένα πολύ εντυπωσιακό εξώφυλλο για τον δίσκο τους το οποίο επιμελήθηκε ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Pedro Correa. O Correa μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τους Pearl Jam αλλά και με διάσημες μάρκες ποτών και είναι γνωστός για την ψυχεδελική του προσέγγιση, είτε σε θεματολογία είτε σε χρώματα. Έτσι και στο “Superskull”, προφανώς σε πρώτο κάδρο βλέπουμε ένα κρανίο, αλλά αυτό περιτριγυρίζεται από μανιτάρια, φίδια, κίωνες, λωτούς και ένα ζευγάρι χέρια να κάνουν το ανίερο σήμα του “As above…so below” (όσο πάνω τόσο και κάτω). Με λίγα λόγια ο καλλιτέχνης πήρε πολύ σοβαρά την περιγραφή του ήχου που έχουν δώσει οι Black Rainbows και επέλεξε να ζωγραφίσει ένα σήμα από κάθε είδος.

H παραγωγή του album είναι πολύ προσεγμένη και καταφέρνει να δώσει όγκο σε όλη του τη διάρκεια. Η ακρόαση με ακουστικά θα δείξει στον ακροατή ότι οι Black Rainbows έδωσαν πολύ μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες που ομορφαίνουν ένα album και δεν έχουν εμμονή με την ανάδειξη του stoner rock. Κάθε είδος που προσπαθούν να αναδείξουν στα κομμάτια τους γίνεται με πολύ φροντίδα και όχι διεκπεραιωτικά, με αποτέλεσμα να μπορούμε να πούμε ότι το “Superskull” είναι ένα πολύ όμορφο άκουσμα. Οι Black Rainbows ταξιδεύουν και στην ψυχεδέλεια και στο 70’s heavy rock, αλλά δεν εισήγαγε κάποια τομή στον ήχο, ούτε βλέπουμε το συγκρότημα να πειραματίζεται με τον ήχο του, κράτησε ίδια την πετυχημένη συνταγή που έχει όλα αυτά τα χρόνια.

Official Site: http://www.theblackrainbows.com/
Facebook: https://www.facebook.com/BLACKRAINBOWSROCK/
Instagram: https://www.instagram.com/black_rainbows_666/

326

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 131 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.