DEFCON 5: Half Gramme (Of Soma, Beyond Perception, Bombing The Avenue, Audiobreed, Automaton (29/09/13) AN Club

Το βράδυ της Κυριακής μας βρίσκει στον χώρο του An Club για την τρίτη και τελευταία μέρα του φετινού Defcon, πέμπτου στη σειρά και ευχόμαστε σε πολλά ακόμα! Πέντε σχήματα της εγχώριας σκηνής με πιο stoner, hard rock προσανατολισμούς και παραθέτουμε όσα μας επιφύλαξε η βραδιά!

Λίγο μετά τις 21:15 και ενώ ακόμη η προσέλευση δε θα χαρακτηριζόταν ικανοποιητική, οι Automaton ανεβαίνουν στη σκηνή. Το doom-stoner ύφος τους, αργό, βαρύ, έντονο, χωρίς να δίνει σημασία στο χρόνο αλλά περισσότερο να χάνεται σε αυτόν δε θα άφηνε κανένα fan των Electric Wizard ασυγκίνητο.

Πλησιάζοντας στην αίσθηση της εντροπίας, της τάξης εν τη αταξία μας αφήνουν με προσδοκίες για την εμφάνιση με τους Pentagram όσο και για το επερχόμενο ΕΡ τους “Echoes Of Mount Ida”.

Automaton setlist
Quiet as a grave
Breathe In Stone / Echoes of Mount Ida

Οι Audiobreed ακολουθούν αμέσως μετά, γεμάτοι ενέργεια, ένταση και αεικινησία. Το ύφος τους το οποίο στη βάση του πλησιάζει αυτό των Rage Against The Machine με groovy ιντερλούδια ή stoner κιθαριστικά solos σε συνδυασμό με τη δυναμική παρουσία, από τον frontman έως τον drummer ήταν αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος για να μπει στο ρυθμό.

Απολαυστικοί στη σκηνή κέρδισαν τον κόσμο και αποχώρησαν έχοντας κερδίσει το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. 

Audiobreed setlist
I’m Done
Messed Up
I don’t Care
Lost Again
Damaged Goods

Όσο έστηναν οι Bombing The Avenue όσοι δεν τους είχαμε ξαναδεί κοιτούσαμε με σχετική απορία τον Ιάσωνα ο οποίος έστηνε τα τύμπανά του. Το νεαρότατο της ηλικίας του δεν πέρασε απαρατήρητο και όλοι περιμέναμε να τον δούμε επί τω έργω! Ο καταλληλότερος χαρακτηρισμός που τους αποδόθηκε ήταν ως “καταιγιστικοί”, αφού ήδη έχουν δημιουργήσει ένα fan base που τους υποστηρίζει και ο frontman τους ξέρει να ανεβάζει τους τόνους πηδώντας κάτω από το stage στον κόσμο, moshing και πάλι πάνω.

Το δεύτερο σετ τυμπάνων που ήταν στημένο στη σκηνή μας άφηνε την υποψία πως κάποια έκπληξη μας επιφύλασσαν τα παιδιά και πράγματι δύο εκ των τεσσάρων Eye Level ανεβαίνουν στο stage. Iδιαίτερη εμφάνιση η οποία απέσπασε δυνατά χειροκροτήματα και πολλές υποσχέσεις για την πορεία τους.

Βombing The Avenue setlist
Melting Elevator
Sixx
Untitled Track
Nomads
Street Carp (Deftones cover)
Wish (Nine Inch Nails cover)
Edelweiss
Everyone

Aκολουθούν στο stage οι Beyond Perception με τις southern-sludge διαθέσεις τους και μπλουζάκια Down να παίρνουν θέση μπροστά από τη σκηνή. Μία καλοδουλεμένη μπάντα που μετρά αρκετά χρόνια παρουσίας και με ικανοποιητικότατο studio υλικό δε θα μπορούσε να αφήσει κανένα ανικανοποίητο.

Η δυναμικότητα της εμφάνισής τους με τον vocalist του σχήματος να παρακινεί το κοινό είχε την ανάλογη ανταπόκριση και η σαραντάλεπτη παραμονή τους στη σκηνή κέρδισε τους λάτρεις του σκληρού ήχου. “Fucking Hostile” για το ιδανικό κλείσιμο και μας αφήνουν κοντά στις δώδεκα για να πάρει τη σκυτάλη το τελευταίο σχήμα της βραδιάς.

Beyond Perception setlist
Asshole’s Groove
Anthem For The Wasted
The Order Of The Pigs
Death Of An Outlaw
Headbanger
Hydra
Crawl Down Bitten
Fucking Hostile (Pantera cover)

Τους τίτλους τέλους ανέλαβαν οι Half Gramme Of Soma. Η περασμένη ώρα οδήγησε στην εμφάνιση ενώπιον ενός αισθητά μειωμένου κοινού, φαινόμενο διόλου ασυνήθιστο και ίσως θα ήταν καλό οι διοργανωτές να λαμβάνουν υπόψιν τους αυτόν τον παράγοντα. Πάντως σίγουρα όσοι έφυγαν έχασαν αξιόλογη παρουσία.

Καθαρά και σωστά φωνητικά για αλλαγή από ότι προηγήθηκε και ένα blend επιρροών με hard rock βάση. Το σχήμα παρουσίασε παλιά αλλά και νέα κομμάτια και στο κλείσιμο με το “Τοurette’s” των Nirvana στη σκηνή ανέβηκε και ο frontman των Bombing The Avenue.

Σχεδόν μία η ώρα και φτάνουμε στο τέλος της βραδιάς ανανεώνοντας το ραντεβού για το Defcon 6!

Half Gramme Of Soma setlist
Bipolar
Feed Your Hell
Hitchhike
Zero
Woman (Wolfmother Cover)
Secret Of The Fox
Dead End
Push Me Around
Seeking Shelter
Cage
Tourette’s (Nirvana Cover)

Photos: Βασιλική Παναγοπούλου

433

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.