CONSPIRACY OF ZERO: “Μ.Ι.Α”

ALBUM

Είδος: Progressive death metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: Μάρτιος 2020

Άλλο ένα εξαιρετικό project με έδρα τη Θεσσαλονικάρα, τους Conspiracy of Zero οι οποίοι κινούνται σε ένα ιδιαίτερο στυλ μουσικής που συμπλέκει το progressive metal και το death με αποτέλεσμα υλικό υψηλοτάτου ενδιαφέροντος.

Μια μίξη των Death και των Nevermore, εύληπτη και άμεση καθώς η riffολογία του Πάρη Σταματιάδη (πατριωτάκι και φερέλπις κιθαρίστας ο οποίος έχει κάνει τρομακτική πρόοδο όσον αφορά την τεχνική του) συμπλέκει καθαρά heavy metal riffs μέσα στις πολυσχιδείς συνθέσεις δίνοντας στον ακροατή οικειότητα στο τελικό άκουσμα.

Ο δε Βασίλης Παπαντωνίου (ο έτερος πόλος του project) συνοδεύει αψεγάδιαστα με πυκνές μπασογραμμές ενώ και οι φωνητικές αιχμές ταιριάζουν άψογα στο ηχητικό background, είτε ο Κώστας Ραδουνισλής με το βορβορώδες λαρύγγι του ο οποίος ακούγεται πολύ δυναμικός είτε ο Dushan Ilko στα καθαρά φωνητικά μέρη του (όπως π.χ. στο “Pale” το οποίο είναι και η πιο prog στιγμή του “M.I.A.”, ένα κομμάτι που στηρίζεται και στο αλλοπρόσαλλο solo hammond και συνοδεύεται από την θαυμάσια φωνή της Εύης Βασιλειάδου).

Και τα πέντε κομμάτια είναι πάρα πολύ καλά στο είδος τους το οποίο φρεσκάρεται από τους πιτσιρικάδες με πάρα πολύ καλές ιδέες. Όπως προείπα, ο ακροατής θα ενορασθεί πολλές φορές τους Jeff Loomis (“New Millenium Man”) και Chuck Schuldiner (“Today We Escape”, “Need Divine”, “Guisard of Tomorrow” με φοβερό solo part) μέσα από τα αλλεπάλληλα layers που κλιμακώνουν τις συνθέσεις και τα περίτεχνα solos.

Γνωρίζοντας ότι η μπάντα έχει συγκροτηθεί με πλήρες line up και ήδη δουλεύει το επόμενο full length της, προμηνύω ότι το καλλιτεχνικό μέλλον των Conspiracy of Zero είναι λαμπρό και αν συνεχίσουν με την ίδια συνθετική δυναμική θα κάνουν πολύ κόσμο να παραμιλάει. Καλή αρχή παίδες.

https://www.facebook.com/conspiracyofzero/

https://conspiracyofzero.bandcamp.com/releases

563

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.