GRAND DESIGN : "Time Elevation"

Πώς θα σας φαινόταν αν σας δινόταν η ευκαιρία νʼ ακούσετε τον ήχο των Def Leppard σε μια άλλη εκδοχή του; Αν κάτι τέτοιο σας κινεί το ενδιαφέρον ήρθε η στιγμή να το βιώσετε.

Ο λόγος για τους Grand Design, ένα πενταμελές συγκρότημα από τη Σουηδία που, ευτυχώς για μας, δεν φοβήθηκαν τη σύγκριση με τα ιερά τέρατα και εξαιτίας αυτού έχουμε τώρα στη διάθεσή μας 10 υπέροχα, φρέσκα τραγούδια, γεμάτα από ζωντάνια, σπιρτάδα αλλά και ευαισθησία.
Ο Pelle Saether κινείται σε ένα αρκετά πλατύ φωνητικό εύρος, από χαμηλό, θυμίζοντας στιγμές μέχρι και τον αξεπέραστο (οι αδυναμίες δεν κρύβονται) Steve Perry (Sad Sound of Goodbye) έως ψηλό, θυμίζοντας ποιον άλλο παρά τον Joe Elliott (με λίγη επιπλέον βραχνάδα).
Τα κιθαριστικά riffs των Peter Ledlin και Dennis Vestman είναι μελωδικότατα, εφευρετικότατα και γεμάτα φαντασία.
Γενικότερα οι Grand Design είναι μια δεμένη, τολμηρή, μελωδική hard rock μπάντα, επιπέδου arena rock και το Time Elevation μια δουλειά αξιώσεων, με αψεγάδιαστη παραγωγή, και όχι απλά μια απόπειρα μίμησης.
Είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσετε μαζί μου, όταν ακούσετε τους Grand Design, ότι αυτή η μπάντα αξίζει πολύ περισσότερα από την ταμπέλα άλλου ενός κλώνου wannabe της αγαπημένης μας Κουφής Λεοπάρδαλης.
Οι 5 ταλαντούχοι Σουηδοί μάς λένε κατάμουτρα: «Ναι, μπορεί να θυμίζουμε Def Leppard αλλά δεν μας τρομάζει η σύγκριση γιατί το έχουμε». Εγώ πάντως τους δίνω την ψήφο μου. Εσείς; Θα το τολμήσετε;

Lineup:
Φωνητικά: Pelle Saether,
Κιθάρες: Peter Ledin, Dennis Vestman,
Μπάσο: Anders Modd,
Ντραμς: Richard Holmgren.

Track List:
1. Love Sensation,
2. Slugged Out,
3. Air It Out,
4. Piece Of The Action,
5. Sad Sound Of Goodbye,
6. No Time For Love,
7. Hello Mr. Heartache,
8. Letʼs Go Down Fighting,
9. Sheik Iddup,
10. Love Will Know


Σοφία Ρεντούμη

423