DEADLANDS: “Evilution”

Θυμάστε το “Cyberchrist” των Vicious Rumors; Εάν ναι, θα γνωρίζετε και τον Brian O’ Connor, ο οποίος είχε αναλάβει τα φωνητικά, και πλέον δηλώνει frontman των Consfearacy και των Deadlands.

Για αυτό το ντεμπούτο συνεργάστηκε με τους Michael J. Gardner (The Council- κιθάρα), Kevin Rohr (Spectre- κιθάρα), Danny Sablan (HateFX, The Council- drums) και Steve “Dedbass” Northam (μπάσο), ενώ κάλεσε και μερικούς φίλους, όπως Hank Shermann (Mercyful Fate), Michael Denner (Mercyful Fate/King Diamond), Andy LaRocque (King Diamond), Claudeous Creamer (Dragonlord), Mike Wead (Mercyful Fate/King Diamond), Glen Alvelais (Forbidden/Testament/HateFX) και Steve Smyth (Nevermore/Forbidden).

Αρκετά δυναμικό, με επιθετική διάθεση η οποία διαφαίνεται από την αρχή έως το τέλος του album. Ο Brian O’ Connor δείχνει όλο το εύρος της φωνής του και δηλώνει περίτρανα την παρουσία του στο μουσικό metal στερέωμα.

Η παραγωγή του Juan Urteaga (Machine Head, Tsetament) βοηθάει το “Evilution” να σε αρπάξει από τα λαιμά και να σε φέρει σε κατάσταση headbanging. Ειδικά δε, κομμάτια όπως “Pandemic Genocide”, “Ground and Pound”, “Asphyxiate the Masses” και “Gone Wrong” συντελούν στο να δημιουργηθεί ένα μικρό heavy metal ντελίριο. Μεγάλο συν και η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στον εκτελεστικό τομέα, όπου οι κιθάρες ειδικά θερίζουν (και σπέρνουν)!

Εκεί που υστερούν κυρίως οι Deadlands είναι στη δημιουργία δικού τους ήχου. Σε κάθε σύνθεση θα βρεις ομοιότητες με άλλα σχήματα (όπως Nevermore, Communic, Anvil, Iced Earth κτλ), κάτι που εάν διορθωνόταν, θα μιλούσαμε για groupάρα.

Πάντως το power/ thrash κράμα που παρουσιάζει η μπάντα στο “Evilution” είναι πάρα πολύ καλό και ευτυχώς δεν κουράζει. Θα τους έχω από κοντά…

853

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.