VALLENFYRE: "A Fragile King"

Εντάξει, ποίος νομίζει ότι οι Vallenfyre δεν έχουν καμία σχέση με τους Paradise Lost; Fail! Και ποιος νομίζει ότι η μοναδική τους σχέση με τους Paradise Lost είναι οι Mackintosh και ErlandssonNick Holmes.

Ακόμα και η παραμικρή οδύνη που εκφράζεται μέσα από τις μελωδίες του Machintosh στους Paradise Lost έχει παρασύρει όλες τις συνθέσεις των Vallenfyre με τα υπόλοιπα μέλη – από My Dying Bride και Doom – να συμπληρώνουν τις δικές τους επιρροές οι οποίες φαίνονται σε κάθε γωνιά του δίσκου. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά άριστο. Το A Fragile King είναι ένα υποδειγματικό death/doom βήμα από μια πολύ καλή ομάδα μουσικών και φίλων. Ένα απ’ τα πολλά αξιοσημείωτα κομμάτια του album, το As the World Collapses, περιέχει ένα σκοτεινό thrashy feeling το οποίο κουμαντάρεται τόσο άψογα που ευτυχώς δεν ξεφεύγει απ’ τη διάθεση του υπόλοιπου δίσκου ενώ το Seeds ακολουθεί το χάος που εμπνέουν οι My Dying Bride. Το “My Black Siberia” έχει μια καλώς αισθητική gothic αύρα που συμπληρώνεται από ένα σύντομο rocky solo στη μέση του.

Ok, όπως φαίνεται και με μόνο μια ματιά στο lineup των Vallenfyre, το A Fragile Kingαποτελεί, όχι την δισκάρα, αλλά ένα πολύ καλό album που θα κρατήσει άπαντες μακριά από όποια αγωνία περί νέας κυκλοφορίας των Paradise Lost. Και των My Dying Bride ίσως.


474